Фальшива децентралізація в Житомирській області

28 березня 2017, 10:19
Власник сторінки
Лідер Житомирського представництва «Успішна країна»
0
113
Фальшива децентралізація в Житомирській області
Фальшива децентралізація в Житомирській області

«Успіхи» децентралізації Житомирська область відчула ще в 2015 році після передачі на фінансування місцевих бюджетів системи профтехосвіти.

Близько півроку викладацький склад ряду ПТУ залишався без зарплати, а учні без стипендій. Не кажучи вже про повне зруйнування матеріальної бази і системи гуртожитків. Масово стали звільнятися і шукати роботу майстри і викладачі. На сьогодні ситуація не стала кращою. Водіїв в училищах готують на автомобілях, які не експлуатуються на дорогах України, а то і ще гірше, тільки за плакатами радянського періоду. Або «вчать» на непрацюючих, які відслужили свій термін металообробних верстатах. А такий термін, як ЧПУ (числове програмне управління), учням і зовсім не відомий.

І це перший «успіх»!

Другий «успіх» - скорочення ФАПів та амбулаторій у зв'язку з переведенням на фінансування з місцевих бюджетів. Не потягнули - грошей бракує! Але в 2017 році стали ще закриватися районні лікарні, скорочуватися медперсонал під виглядом оптимізації охорони здоров'я. Тобто на 23 райони та 5 міст буде тільки 5 медичних центрів, які також будуть фінансуватися з місцевого бюджету, який, за словами прем'єра, просто «переповнений грошима». І все це в Житомирській області, територія якої більше Ізраїлю, Вірменії, Лівану ... А якість доріг на 95% не придатна до нормального транспортного сполучення. А між багатьма населеними пунктами досі є ґрунтове покриття.

На сьогодні в Україні 37 лікарів на 10 000 населення. Цифри відповідають європейським, але в цю кількість лікарів включені викладачі, керівники, наукові співробітники, що виключено при подібному підрахунку в інших країнах. Тобто за фактом нам не потрібно скорочувати медперсонал. Необхідно впровадити економічну мотивацію медичних працівників, шляхом впровадження страхової медицини з паралельним збереженням безкоштовної для малозабезпечених верств населення. Залучати лікарів «першої лінії» в спеціальні програми, підвищувати їх освітній рівень, поліпшувати умови роботи, підвищувати імідж професії. А за фактом навпаки ми отримали великий відтік професійних лікарів за кордон, просто масове звільнення або перепрофілювання. У них немає ні єдиної мотивації працювати далі в системі охорони здоров'я.

І «третій» успіх - це закриття під виглядом укрупнення в системі освіти і соціальної політики спецшкіл-інтернатів, спецучилищ-інтернатів, інтернатних установ для самотніх людей похилого віку.

А також закриття в смт. Дениші єдиного на базі радонових джерел санаторію з метою перепрофілювання діяльності в центр дозвілля. Тобто замість лікування влада пропонує альтернативу у вигляді розваг. Неординарне рішення...

Житомирська влада в один голос твердить, що головною і єдиною причиною всього цього скорочення і переформатування є недостатнє фінансування. Але чи так це насправді? Може гроші просто не доходять до одержувача?

Найстрашніше, що маски досі не скинули. І процес руйнування активно триває під прем'єрським гаслом «Ефективні реформи!».

25 років Україна чекала на формування нової державної системи управління - реформу місцевого самоврядування. А отримала повне руйнування того, що було створено попередніми поколіннями, без будь-якої альтернативи.

Країна вже досягла дна. Далі опускатися нікуди! Цей стан добре тільки тим, що відчуття дна дозволяє від нього відштовхнутися і почати шлях наверх.

Партія «Успішна країна» виступає за послідовне і ефективне реформування політичних інститутів і всіх сфер життєдіяльності соціуму, за еволюційний, свій шлях розвитку для України. Децентралізація повинна проводитися виключно в інтересах українського суспільства, в першу чергу з огляду на економічну складову, а не власні політичні амбіції.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Житомир,Житомирская область,децентрализация,децентралізація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.