Наслідки трагедії у Балаклії.

27 березня 2017, 22:34
Власник сторінки
1
130
Наслідки трагедії у Балаклії.

У місцевого населення немає паніки страху або відчаю. Лише тверда рішучість жити далі, і плани по відновленню своїх будинків.

У ніч на 23 березня невелике місто Балаклія і прилеглі до нього села здригнулися від вибухів на розташованому неподалік, найбільшому в Україні арсеналі. Жителі найближчих до складів будинків ховалися в підвалах, або зібравши документи і гроші в поспіху залишали місто. Багато людей, які не мали можливість покинути місто на транспорті, намагалися покинути його пішки. Незабаром після початку трагедії в місті запрацювала сирена цивільної оборони, почалася організована масова евакуація жителів, спочатку з п'яти, потім з десяти кілометрової зони. Практично на світанку на допомогу владі прийшли і волонтери, величезну роль в евакуації, надання допомоги постраждалим і відновлення порядку в зоні надзвичайної події зіграли зусилля активістів Національного Корпусу. Близько шостої ранку в Балаклії і прилеглих селах були відключені електро та газопостачання. У ліквідації наслідків події рятувальники задіяли 250 осіб і 50 одиниць техніки.

Напевно, лише диво, грамотні і вчасні дії влади і надзвичайних служб, і не байдужість громадських активістів (можете розташувати в довільному порядку) допомогли уникнути величезних людських жертв під час катастрофи подібного масштабу.

Те, що для одних стало трагедією, іншим здалося відмінною можливістю для заробітку. В інтернеті відразу з'явилися пропозиції вивезти людей з небезпечної зони за значні гроші. Повідомлення, про неадекватно збільшені ціни не бензин на місцевих автозаправках.

Пожежу на складах боєприпасів вдалося локалізувати і взяти під контроль лише в суботу вранці, вже ввечері місцеві жителі почали поступово повертається в місто, підраховувати збитки і намагатися відновлювати свої будинки, поступово повертаючись до повсякденного життя.

Наразі, за повідомленням віце-прем'єр-міністра Геннадія Зубко на його сторінці у Facebook: «Триває комісійне обстеження будівель. Виявлено 5 зруйнованих приватних житлових будинків. Зазнали пошкодження різного ступеню 243 будівлі, у тому числі 117 багатоквартирних будинків, 87 приватних будинків, 12 об’єктів соціальної сфери, 22 об’єкти інфраструктури та промисловості»

Розповіді жителів та активістів, що прийшли до них на допомогу у відеосюжеті, а атмосфера, що панує в Балаклії в ці вихідні в фотоальбомі...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Балаклея,Взрывы в Балаклее
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.