1.28. Начало эпопеи по вытеснению неугодных преподавателей с кафедры ПЗИ

15 березня 2017, 21:04
Власник сторінки
Преподаватель Вуза
0
167

Или крышевание нарушений в учебном процессе на кафедре ПЗИ ЦНТУ под видом создания непонятной структуры из 30 студентов с целью перевода нас с кафедры в эту структуру (с ее последующим закрытием)

Першому проректору ЦНТУ
Кропівному В.М.

Про планування викладання навчальних
дисциплін доцентом Смірновим В.В. у 2017-2018 н.р.р.

Доповідна записка

По суті Вашого розпорядження від 6.03.17 р. з приводу розподілу 7 навчальних дисциплін між доцентами Н.В.Смірновою і В.В.Смірновим доповідаю наступне:

1. Нами розроблені повні комплекти навчально-методичної документації з наступних дисциплін:

- «Мережі ЕОМ».
- «Технологія проектування програмних систем».
- «Мультиплатформені мови програмування».
- «Архітектура процесорів».
- «Програмне забезпечення управляючих мікро-ЕОМ».
- «Паралельні та розподілені обчислення».
- «Комп'ютерна графіка».
- «НКДЕ».

Чотири дисципліни включають в себе 30 створених нами навчальних відеороликів.

Однак, рішенням зав. кафедрою ПЗІ Смірновим О.А. ми були необґрунтовано відсторонені від ведення розроблених нами дисциплін і зараз другий рік поспіль виконуємо обов'язки асистентів.

У той же час, інші викладачі кафедри ПЗІ, в тому числі ті, хто не має необхідної кваліфікації, наукового ступеня і вченого звання ведуть по кілька дисциплін, керують курсовим та дипломним проектуванням.

Факти цих та інших порушень ліцензійних умов надання освітніх послуг у сфері вищої освіти зафіксовані ДІНЗ в п.п. 3.3., 3.4., 5.9., 5.10., 5.11., 7.1. документа «Акт перевірки додержання суб'єктами господарювання, що надають послуги в сфері вищої освіти, вимог законодавства про вищу освіту» № 01-13/31/-03-06/1 від 19.03.2013 р..

2. Незважаючи на зазначені в "Акті..." ДІНЗ порушення, Смірнов О.А. продовжує чинити свавілля у порядку розподілу навчальних дисциплін, що порушує ліцензійні умови (п.п. 3.3., 3.4., 5.9., 5.10., 5.11., 7.1. "Акта...").

3. Самовільним рішенням Смірнова О.А. дисципліни:

- «Архітектура процесорів»,
- «Програмне забезпечення управляючих мікро-ЕОМ»,
- «Комп'ютерна графіка»,
- «НКДЕ»,

з порушенням необхідних процедур були виключені з навчального процесу кафедри ПЗІ, що є фактом самоправства.

4. Відсутність необхідної кваліфікації і некомпетентність Смірнова О.А. підтверджується одним з наступних фактів:

Доценту Смірновій Н.В. на весняний семестр 2016/2017 н.р. заплановано читання лекцій з дисципліни "Мультиплатформені мови програмування" - в обсязі: 0 годин.
У той же час, доценту Коваленко О.В., який має кваліфікацію 05.02.09 - "Динаміка та міцність машин" заплановано читання лекцій з дисципліни "Кросплатформені мови програмування" що є повторним порушенням ліцензійних умов (див. п. 10 "Акта ...").
Обидві дисципліни є ідентичними за смислом і вмістом, тобто, має місце просте перейменування дисципліни.

Тому незрозуміло, чому одна і та ж дисципліна має різні назви, і на якій підставі доценту Смирновій Н.В. заплановано ведення лабораторних робіт з дисципліни "Кросплатформені мови програмування" у викладача, який не має відповідної кваліфікації.

5. Відсутність необхідної кваліфікації і некомпетентність Смірнова О.А. є причиною розвалу навчального процесу на кафедрі ПЗІ, знищення спеціальностей "Комп’ютерна інженерія" і "Комп’ютерні науки та інформаційні технології", і руйнування наукової школи, створеної д.т.н., професором Сидоренко В.В.

6. Моє тижневе годинне навантаження затверджене зав. кафедрою ПЗІ Смірновим О.А. і рішенням кафедри від 28.12.2016 р. порушує вимоги статей 50, 52 «Кодексу законів про працю України», статті 56 Закону України «Про вищу освіту» якими встановлено тижневі норми робочого часу.

При встановленої законом нормі в 36 годин на тиждень, мені у другому семестрі 2016/2017 н.р. запланована робота в обсязі 49 годин на тиждень.

Таким чином:

1. Ми виконуємо функції фабрики по розробці навчально-методичних документів і матеріалів з дисциплін, від ведення яких потім незаконним чином відстороняємося Смірновим О.А. в порушення вимог навчального процесу, положень, нормативів і ліцензійних умов.

2. В даний час всі порушення, зафіксовані ДІНЗ, не тільки продовжують мати місце але і отримали свій подальший розвиток з боку зав. кафедрою ПЗІ Смірнова О.А..

Дії зав. кафедрою ПЗІ Смірнова О.А. при розподілі дисциплін по відношенню до нас частиною 6 статті 1 закону України "Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні" кваліфікуються як пряма дискримінація, а частиною 7 тієї ж статті - як утиск.

3. Ситуація з нашими навчальними дисциплінами і Індивідуальними планами нами доповідалася керівництву ЦНТУ. Однак, жодних заходів щодо виправлення ситуації з дискримінаційним розподілом навчального навантаження на кафедрі ПЗІ прийнято не було.

Дії керівництва ЦНТУ по відношенню до нас в цьому контексті частиною 5 статті 1 закону України "Про засади запобігання ..." кваліфікуються як пособництво у дискримінації.

5. Запропонований Вами перелік навчальних дисциплін передбачає розробку «з нуля» 5 дисциплін. З них для дисциплін:

- «Комп'ютерна електроніка»,
- «Комп'ютерна схемотехніка»,
- «Програмування мікроконтролерів»,

повністю відсутня необхідна лабораторна база.

Звертаю Вашу увагу на те, що для розробки і ведення дисципліни «Захист інформації» у нас відсутня необхідна кваліфікація.

5. З огляду на те, що заплановані мені роботи на весняний семестр 2016/2017 н.р. (49 години) вже перевищують встановлені Законом норми (36 годин), внесення в мій Індивідуальний план додаткових робіт вважаю надмірним.
ДІНЗ в п. 3.3 "Акта..." зазначила, що "всупереч вимогам перерозподіл навчального навантаження протягом навчального року є порушенням".

На підставі вищевикладеного вважаю, що виконання Вашого розпорядження не представляється можливим.

Вважаю за доцільне наведення елементарного порядку в навчальному процесі на кафедрі ПЗІ, відновлення викладання актуальних дисциплін:

- «Програмне забезпечення управляючих мікро-ЕОМ»,
- «Комп'ютерна графіка»,

для яких існує створена нами лабораторна база та повернення нам дисциплін, розроблених нами.

доцент кафедри ПЗІ В.В.Смірнов

12.03.2017

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: КНТУ-Елисаветград
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.