Е-декларування українських військових в умовах війни — потурання ворогові!

13 березня 2017, 17:08
Власник сторінки
менеджер
0
282
Е-декларування українських військових в умовах  війни — потурання ворогові!
Електронне декларування українських військових в умовах гібридної війни — потурання ворогові!

Чи бачили ви декларації співробітників ФБР, МІ-5 (6), «Моссад» тощо?

З 1 січня 2017 року в Україні розпочався другий етап електронного декларування. Він триватиме до 1 квітня. За цей період свої електронні декларації повинні подати всі без винятку особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а також прирівняні до них посадові особи та юридичні особи публічного права.

Перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік завершився в ніч на 31 жовтня. Він стосувався суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище – президента, прем’єра, членів уряду, депутатів, суддів, правоохоронців.

Реформа продемонструвала, що країна рухається шляхом світоглядних змін — від тіні, що прикриває “авгієві стайні” корупції, до прозорості як необхідної умови для їх вичещення.

Отже, до першого квітня має закінчитися другий етап заповнення електронних декларацій. А це ще два мільйони документів від службових та посадових осіб, в тому числі військовослужбовців українських спецслужб.

І ось тут оцінка нововведення з боку фахівців стає не такою райдужною. Більше того, моя думка — електронне декларування вже і військовослужбовців (ЗСУ, СБУ, Національна гвардія, МВС тощо) — це неприпустима помилка.

Як можна допустити висвітлення інформації щодо списків співробітників того ж СБУ чи МВС, а також їх рідних та адреси проживання, особливо враховуючи, що більшість з них приймали чи приймають участь в АТО. Уявляєте, яким «ласим» шматочком для терористів в ОРДЛО є така інформація. Тобто заради фінансової прозорості ми готові поставити під загрозу життя наших захисників та їх родини? Що дасть сьгодні українському народові декларація капітана СБУ, особливо якщо завтра він буде впольвоний терористами або замордований в підвалі?

Якщо ми вже орієнтуємося на досвід передових европейських країн та США, має сенс поставити запитання: чи бачили ви декларації співробітників ФБР, МІ-5 (6), «Моссад» тощо? Та відразу ж і відповім — їх там не було, і ви їх ніколи не побачите. Тому, що цивілізовані країни бережуть військових, які їх захищають. І я не бачила мітингів у цих країнах щодо неохідності всенародної фінансової прозорості офіцерів армії чи спецслужб.

Тому, вимога оприлюднення електронних декларацій військових — це ідиотизм і потурання терористам. Для їх перевірки на предмет корумпованості є спеціальні органи (в нас вони створені і працюють), а відкриття даних про військових для будь-кого з доступом до Інтернету навряд чи допоможе у боротьбі з корупцією.. А от у боротьбі російсько- терористичних диверсантів проти наших захистників — навідь дуже допоможе. Тож прикриваючись е-декларуванням, хтось може зробити дуже «велику послугу» ФСБ РФ та їх посіпакам — терористам ОРДЛО.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,СБУ,ФБР,ФСБ,МВС,терористи,декларация,Нацгвардия,электронная декларация
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.