Акція проти кремлівського агента — «Україна без Медведчука»!

09 березня 2017, 22:15
Власник сторінки
0
70
Акція проти кремлівського агента — «Україна без Медведчука»!
Акція проти кремлівського агента — «Україна без Медведчука»!

Уперше в історії України проти російської агентури, задіяної в Україні, без остраху і перестороги, вийшли українські жінки. Подія, звісно, знакова. М’яко кажучи - не тривіальна. Такого ще не було.

Український жіночий легіон проти кремлівської агентури

Уперше в історії України проти російської агентури, задіяної в Україні, без остраху і перестороги, вийшли українські жінки.

Подія, звісно, знакова. М’яко кажучи - не тривіальна. Такого ще не було.


 

У таких випадках для спецслужб інтервента це означає повний провал конспірації - з одного боку, та унеможливлення роботи через агента-з іншого.

Феномен Віктора Медведчука як штатного офіцера ФСБ РФ полягає не лише у тому, що після оприлюднення його досьє як кремлівського агента, він залишається живим і на свободі, але і ще в тому, що офіційний Кремль за його допомогою продовжує надиктовувати свої умови під час переговорів із Україною.

При цьому офіційного статусу Медведчук в переговорах не має.

Виступає виключно як фізична особа, за персональним дорученням Петра Порошенка. Це принцип роботи агентурної розвідки: діяти під прикриттям легальних установ.

Звичайно, що самого доручення Президента про надання повноважень Медведчуку ми не побачимо. Поки що. Однак згодом, Гаагський трибунал, переконана, дійде і до цього питання.

Беззаперечним є лише той факт, що після зустрічі Норманської четвірки у Мінську, єдиною людиною в Україні, яка прийняла вимогу сторони – агресора про участь в переговорах Медведчука міг бути лише Верховний головнокомандуючий.

Може хтось скаже, що Порошенка «притисли». Відповім. Ну звісно, що «притисли». Але далеко не державними інтересами. А, швидше, Ліпецькою фабрикою, що є «окрасою в короні «Рошену». Принаймні, якби не бізнес Президента в Росії, формат розмови на чотирьох, як і тон цієї розмови Росії, звісно ж був би набагато спокійнішим.

Але, сталося як сталося.

Президент допустив Медведчука до торгів з Росією. При цьому торгів не тільки власністю, територіями, але і людьми.

Ось, бодай, обмін військовополоненими, що відбувається за участі Медведчука.

В усі часи такий обмін-це виключна компетенція спеціальних служб. Якщо Віктор Медведчук не має статусу працівника спеціальної служби, то усі його дії мовою кримінального права можна кваліфікувати як самоправство.

Україні варто було б попрацювати в напрямку формування правових засад забезпечення дотримання прав військовополонених, а також втілення розробленої правової бази у міждержавну практику війн, пошукати єдиний знаменник, прийнятний для всіх учасників збройного конфлікту та зведення до мінімуму можливостей його порушити. Це нам потрібно не лише сьогодні, але і на майбутнє. Для унеможливлення повторення помилок.

Громадський рух «За всю Одесу!» підтримав ініціативу правнуки полковника УНА Михайла Крата - Ірми Крат про проведення акції «Україна без Медведчука», що відбулася 8 березня 2017 року під стінами СБУ України (м. Київ, вул. Володимирська, б.33).

 

Такою була наша воля. Воля тих жінок, яких я знаю, і які входять до нашого громадського руху. Таким було рішення наших чоловіків, що 8 березня 2017 року дозволили нам відбутися як контр силі агентури Кремля.

 

Для мене особисто гостро стоїть запитання: чому Віктор Медведчук не поповнює «обмінний фонд» СБУ, а допускається до цього процесу як розпорядник цього фонду? Якщо ціль цієї спецслужби, якою вона виправдовує перебування Медведчука на свободі-ефективний обмін військово полоненими, то кремлівський агент рівня Медведчука – непереоціненний обмінний «матеріал». Тому аргумент про те, що він потрібен для обміну – м’яко, кажучи, не переконливий.

Думаю, що питання абсолютно в іншій площині.

Криміналізація ФСБ РФ - очевидна. Мафіозні клани в спец органі пустили свої метастази не лише на внутрішню, але і на зовнішню політику Росії.

Медведчук - смотрящий Кремля за Україною. Смотрящий не в юридичному, а в економічному аспекті. За стан роботи в Україні російських бізнес-кланів Медведчук відповідає перед Путіним, і усіма тими силами, які утримують його при владі.

 

Провал Медведчука у цій ролі - крах імперії Путіна в Україні. Альтернативи Медведчуку для Путіна немає Його просто ніким тут замінити. Тому мішень Українського жіночного легіону обрана правильно.

З огляду на її близькість, в неї не вважає потрібним влучити лише або сліпий, або ворог України.

Проведена акція «Україна без Медведчука» для світу, розвідувальних і контррозвідувальних органів інших країн означає лише одне: страх перед кремлівською агентурою в Україні подолано.

Відлік до перемоги України у визвольній війні без Медведчука піде на години.

 

Неоніла Ткаченко правозахисник громадського руху "За всю Одесу!"

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.