Про рідкісну хворобу «Косюк», котрою страждають олігархи

08 березня 2017, 14:49
Власник сторінки
0
573
Про рідкісну хворобу «Косюк», котрою страждають олігархи
На фото лише частина палацу Косюка.

Є така рідкісна хвороба, котрою страждають українські олігархи – «Косюк». Звідки пішла назва хвороби, та які її симптоми?

Назва  пішла від власника спочатку «Миронівського хлібопродукту», а потім «Нашої ряби», позаштатного радника президента України, Юрія Анатолійовича Косюка. Також Косюк є власником популярного фаст-фуду «Крила». На роботу він прямує на вертольоті Bell-430. Такий же вертоліт є у колишнього президента США Барака Обами. Це і не дивно, адже ще станом на 2015 рік, Косюк посів 5 місце у списку найбагатших людей України.

Як під час війни в Україні, бізнесмену вдалось лише примножити свої статки? На відміну від неквапливих друзів при владі, він не втрачав дарма часу. Юрій Анатолійович один із перших переоформив свої підприємства у Криму згідно з російським законодавством та продав їх за ринковою ціною. А от підприємства у ДНР-ЛНР Косюк продавати не став, навпаки, успішно продовжив співпрацю з окупованими територіями, ухиляючись від податків в Україні, сплачуючи їх у  бюджет сепаратистів. Тому підприємства Косюка стали основними фігурантами у справі щодо фінансування тероризму та ухилення від сплати податків.


А тепер декілька слів про симптоми хвороби. Хоча, мабуть, краще показати симптоми на фото, ніж розписувати. Під Києвом, на території одного з найдревніших у Європі памяток археології – Хотівського городища, Косюк побудував власний палац.

Хотівське городище є найпівнічнішим городищем скіфського часу (кінець VI—IV століття до нашої ери) на правобережжі Дніпра та має статус памятки археології України національного значення з 1965 року. Палац повністю зруйнував північну частину городища.

Мабуть, не варто перераховувати всі його статки в банках, яхти, автомобілі та інше майно. Цього фото палацу, вибудуваного на 1 невелику сім
ю, цілком достатньо, щоб продемонструвати хворобу «Косюк».

У країні, де три роки триває війна. Де волонтери віддавали останні гроші, щоб укомплектувати добровольців. Де сьогодні більшість населення віддає половину свого заробітку на оплату захмарних комунальних платежів. У цій країні існує така хвороба – «Косюк». Хвороба тих, хто в сліпому бажанні заробити більше, ніж в змозі потратити, готовий піти на все, включно з співпрацею з сепаратистами. Хто готовий зруйнувати памятку археології, щоб збудувати цілий палац, який не можливо обійти пішки. Це хвороба десятків людей, але страждає від наслідків вся країна. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: рейдерство,болезнь,олигархи,Косюк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.