Зустріч Голови Волинської ОДА Володимира Гунчика з активом “Захисту праці”!

26 лютого 2017, 22:07
Власник сторінки
всеукраїнська незалежна профспілка
0
80

Очільник профспілки «Захист праці» Володимир Власюк розповів, що на території копальні перебувають невідомі особи у військовій формі.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик зустрівся з гірниками шахти № 1 «Нововолинська». 

Вони обговорили актуальні проблеми, зокрема, розкрадання на підприємстві, - повідомляє Буг.

Очільник профспілки «Захист праці» Володимир Власюк розповів, що на території копальні перебувають невідомі особи у військовій формі. У свою чергу, губернатор Волині зазначив, що керівника шахти Андрія Пилипюка варто звільнити з посади.

«Повірте, ніякого лобізму до керівників шахт з мого боку немає», – сказав Гунчик та додав, що керівництво області завжди займало позицію шахтарів. Попри всі складнощі, 2016 рік усі шахти ДП «Волиньвугілля» завершили без заборгованості щодо виплат заробленого. Це вперше за п’ять років.

Наголосив очільник області і на тому, що на цей час вже виділили одинадцять мільйонів гривень на потреби шахти «Бужанська». Тепер же Гунчик працює над тим, аби пришвидшилося фінансування шахти № 10 у Нововолинську.

«Тому, якщо є якісь зауваження чи пропозиції, давайте сідати за стіл переговорів. Але дуже проситиму шахтарів, щоб вас не використовував політичний електорат для того, щоб створювати прецеденти тиску на людей, які найбільше вам допомагають», – підсумував губернатор.

Голова незалежної профспілки «Захист праці» Володимир Власюк подякував за оперативну організацію цієї зустрічі. За його словами, ситуація, яка виникла на шахті, зараз потребує негайного реагування.

«На шахті з’явилися люди у військовій формі, незрозумілого походження, що і як. До директора шахти ми звернулися з офіційним запитом: хто вони. Однак той повідомив нам, що не знає, хто це», – обурювався Власюк.

Шахтарі переконують, що директор шахти навіть виділив військовим окреме приміщення і особисто ознайомлював «нових працівників» із територією. Також працівники шахти стурбовані тим, що неодноразово бачили у військових зброю. Коли ж охоронець копальні викликав наряд поліції, то керівник установи почав на нього тиснути.

Пригадали гірники і випадок місячної давності, коли працівники шахти помітили автомобіль «КАМАЗ», який вивозив матеріальні цінності та обладнання до Червонограда. Отож, ці військові його супроводжували. До слова, за повідомленням тамтешніх працівників, «КАМАЗ» відправляли за «липовими» документами, щоб здати обладнання на брухт. Зараз же військові нібито охороняють технічний комплекс, але «доохоронялися до того, що на шахті не залишилося жодного алюмінієвого кабеля».


У підсумку голова Волинської ОДА зауважив, що за результатами зустрічі надішле супровідний лист до прокурора області з проханням перевірити діяльність директора шахти, а також запросить на наступну зустріч директора ДП «Волиньвугілля» Олександра Зоріна, керівників та членів профспілок шахт Нововолинська.

«Побачимо, хто прийде, та що казатиме. Це не буде розмова Гунчика з шахтарями, а профспілок із керівництвом», – підсумував Володимир Гунчик.

https://zahist.wordpress.com/2017/02/26/gunchyk_molodets/
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: профспілки,шахтарі,Волинь
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.