Формула здоров’я Ірпеня:м’яч – у руки, гаджети – в шухляду

09 лютого 2017, 13:23
Власник сторінки
голова політичної партії «Нові обличчя»
0
36
Формула здоров’я Ірпеня:м’яч – у руки, гаджети – в шухляду

Цього року на проведення спортивних заходів в Ірпені ми передбачили 200 тис. грн. Це у два рази більше ніж торік та у п’ятеро більше аніж у 2014 році. Ми перетворюємо Ірпінь на місто здоров’я.

За минулий рік в Ірпені відбулося понад сотню масових спортивних заходів. Серед них: родинний фестиваль "Тато, мама, я – спортивна сім'я", факельна естафета "Біг заради гармонії та миру", дитячі велозмагання у парку "Покровський", фінальний етап Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю "Козацький гарт", де, до речі, перемогу здобули ірпінські школярі. Ми започаткували дитячий турнір з футболу на Кубок мера. У ньому взяли участь 12 команд з Ірпеня та Коцюбинського, а наставниками юних футболістів стали місцеві депутати.

На цей рік плануємо ще більше, серед запланованого – дуже серйозні та  престижні турніри. Вже зараз ведемо перемовини щодо проведення в Ірпені 24 серпня національних змагань серед стронгменів "Найсильніша людина України". Крім того, на Ірпінь чекає спортивна подія світового масштабу – бій за звання чемпіона світу зі змішаних єдиноборств серед професіоналів за версією ММА PRO. За свій черговий пояс буде боротися наш земляк, ірпінчанин, багаторазовий чемпіон світу з бойового самбо та змішаних єдиноборств Ярослав Амосов.

Але зростання кількості спортивних заходів – лише один бік медалі. Наша мета -  аби в місті здоровя  спорт став невідємною частиною життя кожної родини.

Ще два роки тому місця, де можна було зайнятися спортом в Ірпені, рахували на пальцях однієї руки. Особливо, якщо йшлося про тренування на відкритому повітрі. Тепер до послуг юних і дорослих спортсменів міський стадіон «Чемпіон», оновлені майданчики Ірпінської ДЮСШ, бігові та велосипедні доріжки, вуличні тренажери у кожному парку та сквері міста.

Цього року ми продовжуємо розширювати мережу спортивних «точок» в Ірпені. У першу чергу, мова йде про дворовий спорт. Депутати міськради подали  свої пропозиції із облаштування нових та модернізації старих спортивних обєктів на кожному із округів. Наприклад, Андрій Страховський пропонує на вул. Антонова, 6а встановити майданчик для занять воркаутом, а поруч з НВО «Освіта» - футбольно-волейбольне поле зі штучним покриттям. Наталія Лобода планує укомплектувати дитячий майданчик та спортмайданчик для школярів на вул. Северинівській, 121, а депутат Ігор Панасюк має намір облаштувати ціле спортивне містечко навпроти дитячої лікарні по вул. Давидчука.   Загалом в Ірпені – близько півсотні місць, де треба відновити майданчики, замінити снаряди, збудувати нові баскетбольні, волейбольні чи футбольні поля. У планах – оновлення і шкільних спортивних майданчиків. Щойно дозволять погодні умови – візьмемося до роботи.

Приємно, що у проекті «Громадський бюджет», який ми вперше реалізували минулого року,  громада Ірпеня серед інших підтримала й спортивні ініціативи. Так, завдяки своїм активним мешканцям невдовзі отримає сучасний спортивний комплекс мікрорайон БКЗ. Там заплановано регулярно проводити родинні змагання «Батл патріотів». Отримав підтримку громади й спортивний турнір «Пам’яті Небесної сотні та героїв АТО»  – змагання з міні-футболу, стрітболу, волейболу, амреслінгу, кросс хортингу та шахів серед школярів. 

Залучаємо до співпраці й приватні спортивні клуби та секції. Приємно, що всі, до кого звертаємося, охоче відгукуються на таку пропозицію. Із настанням тепла у зелених зонах і на відкритих спортивних майданчиках почнемо проводити безкоштовні майстер-класи та заняття із фаховими тренерами.  Зараз створюємо єдину інформаційну платформу, де можна буде знайти усі спортивні заклади міста, як комунальні, так і приватні (а їх в Ірпені близько 40), ознайомитися з їхніми пропозиціями, дізнатися про актуальні спортивні події. Новий сайт плануємо запустити до кінця цього місяця.

Днями у соцмережі прочитав: «Велике спасибі за фізкультурно-спортивну діяльність у місті. Я бачу, як діти у другій половині дня їдуть на якусь спортивну секцію чи гуляють на спортивному майданчику без гаджетів, або чую батьків, що з гордістю розповідають про досягнення своїх дітей». Приємно, адже заради цього ми й працюємо. Вірю, що, коли відкриємо в Ірпені льодову арену та басейн, ще більше гаджетів у нашому місті переберуться у дальні шухляди. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: бюджет,футбол,Спорт,Ірпінь,приірпіння
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.