"Захист праці": роботи мають служити всьому людству, а не купі капіталістів!!!

07 лютого 2017, 23:23
Власник сторінки
всеукраїнська незалежна профспілка
0
83
 Захист праці : роботи мають служити всьому людству, а не купі капіталістів!!!
китайські робітники

«Захист праці» заявляє про антисоціальну спрямованість процесів роботизації виробництв в Китаї

Всеукраїнська незалежна профспілка «Захист праці» заявляє, що транснаціональні компанії, за мовчазної згоди антиробочої влади Китаю, розпочали процес масового звільнення працівників і заміни їх на роботи і автомати. Тільки в місті Куньшань завдяки роботизації та автоматизації виробничих процесів в останній час було звільнено близько 60000 працівників. Куньшань є одним з центрів виробництва електроніки,  в ньому мешкають 2,5 млн. людей, при чому майже 2/3 є трудовими мігрантами. Ще одна транснаціональна компанія - Cambridge Industries Group - заявила про свої наміри в цьому році звільнити дві з трьох тисяч працівників в Шанхаї і замінити їх роботами, а одне з підприємств в Куньшані вже звільнило 90% працівників, і ще 6% планує скоротити в цьому році.

Бажання ТНК замінити людську працю роботами і автоматами обумовлено насамперед гонитвою за надприбутками. Ненаситні ТНК намагаються отримувати все більше і більше надприбутків, але природне бажання китайських працівників жити нормально заважає їм у цьому.

Профспілка "Захист праці" висловлює свій рішучий протест проти політики роботизації та автоматизації виробничих процесів, якщо їх наслідком є масове безробіття людей. Ми наполягаємо на тому, що запровадження у виробництво сучасних технологій мало б йти на користь працюючим, а не виявлялося би лише приводом для наймасовіших локаутів.  Ці процеси, без урахування їх соціальних наслідків, несуть потенційну загрозу не тільки всьому світовому профспілковому руху, але і людству. І все це відбувається на фоні прогнозу про те, що в найближчі роки в світі вже з’являться перші доларові трильйонери.

Всеукраїнська незалежна профспілка «Захист праці» вважає, що роботизація і автоматизація виробництва має вести до скорочення робочого часу працівників зі збереженням їхньої заробітної плати. Таким чином, це дозволить найманим працівникам більше часу приділяти своїй самоосвіті, підвищенню культурного рівня, науковим і творчим пошукам.

·        Геть масові скорочення працівників через роботизацію виробництв!

 

·        Роботи мають служити всьому людству, а не купці ненажерливих капіталістів!

·        Закликаємо робітничий клас Південно-Східної Азії та Китаю до рішучого опору капіталістичній системі визиску та гноблення!


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Китай,китайцы,профспілки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.