Австрійська компанія - це ширма, за якою ховаються російські власники "Лукойл"

30 січня 2017, 15:06
Власник сторінки
НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ
3
162

Як народний депутат України, звернувся до Голови СБУ Володимира Грицака, у справі незаконної реалізації авіаційного палива у Міжнародному аеропорту «Одеса».

Як народний депутат України, звернувся до Голови СБУ Володимира Грицака, у справі незаконної реалізації авіаційного палива у Міжнародному аеропорту «Одеса».

За отриманою мною інформацією посадові особи підрозділу ТОВ «Балтік Граунд Сервіс ЮА», ТОВ «МАО», КП «МАО» та ТОВ «Лукойл Авіейшен Україна» (50% акцій якої належить австрійській компанії «АМІК») запровадили незаконну схему збагачення на пальному для літаків, де кожен учасник виконує свій сегмент роботи.

Під час заправки повітряних суден співробітники ТОВ «Балтік Граунд Сервіс ЮА» та ТОВ «Лукойл Авіейшен Україна», систематично недоливають паливо, штучно утворюючи його значні надлишки. Далі автомобілі, що належать ТОВ «ЛУК АВІА ОЙЛ», які отримують паливо на нафтобазі ТОВ «МАО», перевозять його на зберігання до резервуарів, під які використовують три стаціонарно встановлені за авіаційним ангаром на площадці аеродрому паливозаправники ПЗ-22, що належить КП «МАО».

За 2016 рік загальний недолив палива по цій схемі склав 14856 кг, чим було завдано збитків на 310 тис. грн. По факту незаконної наживи ще в листопаді минулого року було відкрито відповідне кримінальне провадження. Минуло вже два місяці, проте результатів досі немає: жодних арештів, відсторонень з посад, судових засідань.

Така безкарність масштабної афери на одному з найбільших аеропортів країни викликає запитання. Ходять чутки, що до однієї з задіяних в схемі компаній, а саме австрійської «АМІК», має безпосереднє відношення народний депутат Сергій Льовочкін. А сам «АМІК» - це колишній російський «Лукойл», фіктивно перереєстрований в Австрії з метою ребрендінгу для продовження безперешкодної діяльності на території України. Адже громадські активісти та учасники АТО неодноразово блокували АЗС «Лукойл», протестуючи проти наживи ворога на українцях в часі війни на сході.

Щоб перевірити цю інформацію я, як народний депутат України, звернувся до Голови СБУ Володимира Грицака. Зокрема цікавлюсь можливістю зв’язку вказаних компаній з підприємствами та установами, зареєстрованими і діючими на території Російської Федерації. А також можливою причетністю до них народного депутата України Сергія Льовочкіна, чи наближених до нього осіб, в тому числі громадян Австрії. Результатами обов'язково поділюсь з громадськістю.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Лукойл,Одеса,Ігор Мосійчук,авіація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.