ВО "Батьківщина" на чолі бурштинової мафії

05 січня 2017, 11:50
Власник сторінки
0
118

В останні дні минулого року в небачених масштабах активізувався незаконний видобуток бурштину в урочищі "Гальбин" Сарненського району на Рівенщині.

За організацією нової потужної хвилі незаконного видобутку бурштину в найбагатшому за покладами місці на Рівненщині стоять особи, відомі у кримінальному світі під прізвиськами Холик і Пєльмень. Обоє являються чинними депутатами різних рівнів від ВО "Батьківщина" і давно та тісно співпрацюють з цією політсилою. Більше того, саме Холик і Пєльмень здійснюють фінансування "Батьківщини" на Поліссі за рахунок коштів, отриманих від не законного видобутку бурштину.

Особливо посилився вплив Пєльменя та Холика серед бурштинової мафії після обрання головою Рівненської обласної ради їхнього однопартійця з ВО "Батьківщина" і земляка з Сарн Миколи Драганчука. На останній передноворічній сесії Рівненської облради Драганчук за активної підтримки свого колеги і голови фракції ВО "Батьківщина" в облраді Миколи Кучерука протяг рішення погодити надання надр у користування ТОВ «Санкамян» з метою видобування бурштину на Томашгородському родовищі, яке знаходиться на межі Сарненського та Рокитнівського районів в цілому 457 гектарів.

До слова, фірма «Санкамян» зареєстрована в місті Рокитне, засновником її є особа на прізвище Лян Ян, що проживає у Варшаві. Уповноваженою особою і за сумісництвом директором ТОВ "Саркамян" з січня 2016 року є Кравець Микола Федорович, який являється особистим бухгалтером Холика.

Як кажуть, пазл склався. Юлія Тимошенко несе персональну відповідальність за дерибан землі, знищення довкілля та пограбування природних багатств і корисних копалин на Поліссі.

На жаль, четверо депутатів з РПЛ з Рівненської облради теж підтримали рішення по наданню дозволу на видобуток бурштину ТОВ "Саркамян". Наразі з'ясовуємо мотиви такого голосування а тим часом як народні депутати блокуємо надання відповідної ліцензії на видобуток бурштину ТОВ "Саркамян" Міністерством екології.

До речі, в період, коли представник Радикальної партії Ляшка  дорученням проведе зустріч з новопризначеним керівником Управління Національної поліції у Рівненської області Валерієм Присяжнюком щодо вжиття невідкладних заходів по боротьбі із незаконним видобутком бурштину в урочищі "Гальбин"

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: РПЛ,Радикальна партія,Ігор Мосійчук,ВО Батьківщина,Рівне,бурштин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.