«Захист праці»:обладнання з шахти №1 «Нововолинська» здають на металобрухт!

30 грудня 2016, 00:46
Власник сторінки
всеукраїнська незалежна профспілка
1
134
«Захист праці»:обладнання з шахти №1 «Нововолинська» здають на металобрухт!

Активісти «Захисту праці» викрили нову схему розкрадання державного майна на шахті №1 «Нововолинська»

Чергове масове розкрадання шахтного обладнання з шахти №1 «Нововолинська» виявили активісти профспілкової організації «Захист Праці». Обладнання з шахти №1 «Нововолинська» не відвантажують на червоноградські шахти, а здають на металобрухт.

29 грудня 2016 року з території шахти 1 Нововолинська в супроводі позашляховика VOLKSWAGEN Touareg, виїхав автомобіль КАМАЗ  повністю завантажений шахтним арочним кріпленням, риштаками конвеєра та підсилюючою електростанцією ТСШВП, слід зазначити, що в середині такої електростанції знаходиться майже 300 кг кольорових металів (міді). Звертаємо увагу, що по факту викрадення кольорових металів з ідентичної електростанції правоохоронними органами вже ведеться кримінальне розслідування. Позашляховик супроводжував автомобіль з викраденим обладнанням від шахти №1 Нововолинська до річки Західний Буг, а біля моста він розвернувся та поїхав назад у Нововолинськ. Мабуть, таким чином невідомий «кришувальник» прикривав дорогу у випадку зупинки автомобіля з краденим правоохоронцями або активістами. Переконавшись, що дорога чиста і хвостів за Камазом не має, позашляховик розвернувся, а вантажівка прослідувала далі до міста Червонограда.

Активісти, яких не запідозрили та не викрили прослідували за вантажівкою для з'ясування, куди саме відвозиться шахтне обладнання. Побачене по меншій мірі обурило - ні на які червоноградські шахти обладнання не відвантажується! Його привезли на територію одного з  Червоноградських заводів «ЗБВ» всередині якого розташована приватна фірма по прийому металобрухту ТзОВ «Компанія Дністер». Запідозривши, що шахтне обладнання не відвантажується на шахти, а просто здається на металобрухт, тобто розкрадається, активісти викликали наряд поліції. До прибуття правоохоронців невідомі люди в стані алкогольного сп’яніння погрожували активістами розправою, вириваючи фото камери, називаючи якісь прізвиська місцевих кримінальних авторитетів. Все як у детективному фільмі.

По прибуттю поліції з’ясувалося, що документи супроводжуючі обладнання не відповідають нормам заповнення і взагалі сумнівного походження. Поліція, згідно законодавства, допитали підозрюваних та склала протоколи. В свою чергу активісти написали заяву правоохоронцям про вчинення злочину.

Вельми цікавий факт відбувся, коли активісти від’їжджали з Червонограда. Автомобілю активістів на «хвіст сіло» три автомобілі, які переслідували їх, по черзі фотографуючи та знімаючи на засоби відео зйомки. Хто це був їм не відомо, мабуть таким чином активістів хотіли залякати.

Від працівників шахти №1 ми довідалися, що сьогодні адміністрацією шахти замовлено ресторан у відпочинковому закладі «Три Бобри» для святкування новорічного корпоративу. Можемо припустити, що розрахунок за відпочинок VIP-осіб шахти буде зроблено за виручені кошти з продажу викраденого шахтного обладнання. І це в той час, коли в державі йде війна, коли люди по копійці збирають на військо, а ті ж шахтарі чекають на зароблені кошти місяцями. Місцеві шахтні клерки, немов кровопивці, жирують, розкрадаючи державне майно та незаконно збагачуючись. Хтось купляє квартиру за неповний рік перебування на посаді, а хтось ховається у шикарних будинках за великими новозбудованими огорожами. Нічого, ми все таки, маємо надію, що правоохоронні органи доведуть численні кримінальні провадження, зафіксовані на Шахті №1 «Нововолинська», до логічного судового завершення.

Активісти профспілкового комітету первинної профспілкової організації «Захист Праці»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: ограбление,шахта,шахтарі,Волинь,розграбування
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.