Байдужість людей і корупція нерозривні

16 грудня 2016, 11:38
Власник сторінки
Громадський діяч, адвокат
0
108
Байдужість людей і корупція нерозривні

Розкрадання державного бюджету, корупція та зловживання службовим становищем міцно закріпились в українському суспільстві.

Іноземці приїжджають та дивуються чому такі очевидні ганебні речі в нас можуть існувати такий довгий час. 
Ранок 16 грудня, довелось проїхати дві зупинки в тролейбусі №38 . Заплатив 3 гривні, отримав білет, закомпостував та чекаю своєї зупинки. На зупинці до тролейбуса заходять дві дівчинки азіатської зовнішності.Очевидно, що довго перебираючи 10 гривень різними купюрами, дівчина не могла розрізнити що потрібно віддати контролеру та віддали всі гроші, чекаючи, що та сама їй віддасть решту. Контролер, відрахувавши собі 9 гривень, віддала дівчині 1 гривню та два білети. Я зробив зауваження контролеру, вона, насупивши брови і пробурчавши щось типу "а тобі не все рівно" і "чого лізеш в не свою справу, таки повернула 3 гривні.
Здивувало, що більше ніхто з присутніх не зробив шахрайці зауваження та не попросили віддати решту грошей, адже всю цю ситуацію бачило як мінімум ще 5 людей.

1.)Хвороба в суспільстві існує на всіх рівнях від контролера до високопосадовця, різниця лише в грошах. 
2.) Байдужість суспільства до таких ситуацій не лише сповільняє вирішення цих проблем, але й провокує їх розвиток. Сьогодні вона отримала моральну прочуханку від мене. ЧИ буде вона ще так робити? Мабуть так, адже окрім мене ніхто на це не зреагував. Чи буду я наступний раз поруч, чи можете ви, шановні друзі, бути уважними і не бути безвідповідальними і просто не давати змогу бути цьому явищу. Але ж питання не лише в контролері. Так само себе поводять і таксисти, які намагаються обдурити, так само відбувається в деяких відносинах. То чи не варто змінюватись нам?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,Киев,корупція,киевпастранс,троллейбус,євроінтеграція,безвізовий режим
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.