Чью же сторону выберет суд

09 грудня 2016, 18:01
Власник сторінки
0
42

Чью же сторону выберет суд

14.10.16р. приблизно о 21.00 під час перетину на автомобілі «Toyota Camry» блокпосту № 1 (знаходиться на автодорозі «Урзуф-Маріуполь» при в’їзді до м.Маріуполь) невстановленими військовослужбовцями батальйону спеціального призначення «Івано-Франківськ» з балаклавами на голові за нібито надання не правильного паролю були затримані співробітники УСБУ в Донецькій області підполковник ***, майор ***, військовий комісар Мангуського р-ну підполковник ***, його заступник майор *** та водій автомобіля старший солдат ***. Незважаючи на зауваження *** щодо відношення присутніх в автомобілі до збройних формувань України, невстановлені військовослужбовці наказали всім їм вийти з транспортного засобу та здійснили декілька автоматних пострілів в повітря. Після того, як останнім на підмогу прибуло ще близько 3-4 осіб (також в балаклавах), вони разом, застосовуючи фізичну силу до затриманих, повалили їх на землю та почали наносити удари ногами та прикладами автоматів. Намагання постраждалих знівелювати ситуацію, що склалася, шляхом пояснень, закінчувалося ще більшою агресією та посиленням ударів.

 

 

Зі спливом деякого часу до місця події під’їхав автомобіль, з якого вийшло ще декілька невстановлених військовослужбовців в балаклавах та зі стрілецькою зброєю. Прибувші особи також приєдналися до побиття співробітників СБУ та присутніх з ними представників військового комісаріату. При цьому, військовослужбовцями в балаклавах були застосовані спецзасоби (наручники), хоча спротиву їм не чинилось. Також під час побиття на постраждалих здійснювався психологічний тиск, який полягав у постійних погрозах застосування вогнепальної зброї та вбивства. Особисті речі, документи та табельна зброя (знаходилась лише у співробітників СБУ) потерпілих були відібрані.

У подальшому (приблизно через 3 години) на місце події прибув наряд патрульної поліції, який нібито викликали вищевказані невстановлені військовослужбовці. Останні заявили, що затримані перебувають у стані алкогольного сп’яніння та один з них, а саме В.Кравченко перебував за кермом автомобіля. При цьому, побиття вищевказаних осіб при співробітниках патрульної служби продовжувалося. На вимогу постраждалих щодо проведення у відношенні них відповідних медичних оглядів, їм було відмовлено.

 

 

В результаті стосовно майора *** представниками патрульної поліції було складено адміністративний протокол за ст. 130 КУпАП, який під психологічним тиском був підписаний останнім.

Після цього, до місця події прибув заступник начальника УСБУ в Донецькій області полковник *** який офіційно представився та намагався з’ясувати причини виниклої ситуації. Під час спілкування з ним, невстановлені військовослужбовці батальйону спеціального призначення «Івано-Франківськ» поводилися зухвало, ображали та провокували *** на бійку.

Зі спливом деякого часу на місце пригоди прибула слідчо-оперативна група Мангуського відділу поліції ГУ НП в Донецькій області. Співробітники вказаної групи склали протокол огляду місця пригоди та повернули постраждалим особисті речі та зброю, після чого останні були запрошені до Мангуського відділу поліції ГУ НП в Донецькій області для написання заяв про нанесення їм тілесних ушкоджень.

 

 

За результатами попередніх медичних оглядів потерпілим завдано наступні тілесні ушкодження:

підполковник ***: перелом ребра, перелом гомілкової кістки ноги, забиття голови та тулуба (лікування амбулаторне);

майор ***: забиття голови та тулуба (лікування амбулаторне);

підполковник ***: забиття голови та тулуба, пошкодження сітківки ока (лікування амбулаторне);

майор ***: закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку (госпіталізація);

старший солдат ***: струс головного мозку (госпіталізація).

 

 

В теперішній час згідно розпорядження начальника штабу сил АТО на території Донецької та Луганської областей № Р2916 від 17.10.2016 року призначено службову перевірку за вказаним фактом, комісію по якій очолює начальник відділу ВСП штабу АТО на території Донецької та Луганської областей полковник ***.

Магнуським відділу центрального відділу поліції ГУ НП в Донецькій області за фактами побиття співробітників СБУ та військового комісаріату в ЄРДР внесено 5 кримінальних проваджень за ознаками ч. 2 ст. 365 КК України .

***

Приморський районний суд м. Маріуполя 02.12.2016р. № Справи 266/4073/16-п - 

Приморський районний суд м. Маріуполя 06.12.2016р. № Справи 266/4073/16-п - 

Старший по блокпосту №1 пояснює конфліктну подію яка потрясла м.Маріуполь 14.10.2016р. - 

Суд м. Маріуполя 06.12.2016р. № Справи 266/4073/16-п КОМЕНТАРІ адвокатів, учасників, громадян міста - 

Серія нападів на громадян України, знову відрізнився блокпост №1 р.Маріуполь - 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.