Свобода, Радикальна партія і мер з Майдану в Херсоні підтримала сепаратиста

02 грудня 2016, 14:10
Власник сторінки
IT
0
1118
Свобода, Радикальна партія і мер з Майдану в Херсоні підтримала сепаратиста

01/12/2016 на сесії міської ради РПЛ, Свобода, частина Самопомочі" (давно дискредитувала), 1 - Батьківщина,1 - БПП, екс-батьківщиновець, екс-укроповець, ну і "демократичний" мер дали гроші сепаратисту

 

Раніше часто хотів написати з приводу розкрадання грошей і допомоги при цьому депутатів, які ще 3 роки тому виходили проти системи. Створив цей блог, щоб написати після вчорашніх подій. Я не журналіст і не представник якоїсь політичної сили, просто противно коли забувають за що виходили на Майдан, коли забувають за що люди загинули на Майдані, проти чого люди воюють в АТО.

 

01 грудня 2016 року на засіданні Херсонської міської ради під номером 32 розглядалось питання виділення 200 тис. грн. з міського бюджету на громадське формування "Твердина Херсонщини". З першого погляду абсолютно нормальне питання. Але ні...

1. Це формування було створено наприкінці листопаду 2016 року, як раз перед сесією, і не має позитивного досвіду в допомозі поліції чи прикордонникам.

2. Керує цим формуванням голови фракції Радикальної партії в Херсонській міській раді Сергія Білоковиленко Руслан Захаров. Зараз звісно сторінка Руслана чиста, він "патріот" і бажає тільки добра Україні. Але збереглись скріни його активності з 2014 року. Наведу тут тільки 1 скріншот - всі інші в кінці статті.

За виділення грошей проголосували всі без виключення екс-регіонали, а також фракція "Свобода" (всі присутні  Євген Матковский), депутат з Майдану від радикальної партії Oxana Dyakova, депутат з "Батьківщини" Cтанислав Трошин, міський голова Херсона Володимир Миколаєнко, який був одним з організаторів Майдану в Херсоні (після цього багато чого відбулось), виключений з "УКРОП" Євген Назарян, виключена з "Батьківщини" Лариса Леонова, велика частина Самопомочі (та яка давно зрадила принципи партії), депутат від БПП головний лікар Ремига.

Відео з сесії під час прийняття рішення. 

. Зверніть увагу як за них топить міський голова Миколаєнко разом з "окупаційним блоком" (дивитись з 00:37:21)

Проти виступали  (БПП), Victory Borisevich  ("УКРОП"). Вони пояснювали чому не можна виділяти гроші.

Після повернення з перерви вже зі скрінами про те, хто такий Руслан Захаров, особи, що голосували за це питання, повинні були, на мою думку, самі підняти питання про те, що їх "обдурили", "вмовили підтримати", "попросили", але деякі з них не прийшли, а інші сиділи тишком-нишком, при цьому виступали ригі-баригі і Миколаєнко замість обіцянки заветувати рішення знову почав гратися в своє коронне "я запрошу... послухаю" (на відео вище з 04:33:09)...

Подивимось на реакцію Херсонського міського голови...

 

Як це сталось (на мою думку)?

 

Після перемоги Майдану в 2014 році в Херсонській міськраді залишалась регіональна більшість. З самого початку дуже багато людей ходили на сесії і ці регіонали боялись простих патріотичних людей. В той час керівника (на той час) херсонського міського осередку партії "Батьківщина", члена ради херсонського Майдану, було вибрано секретарем Херсонської міської ради. Замість того, щоб в своїй роботі спиратись на активну громадськість, яка б тиснула на депутатів по своєму округу, він призначив своїм першим заступником одіозну і відому в м. Херсоні особу, членів різних партій, від "Блоку Наталії Вітренко" до "Народного фронта", заступника податкової міської інспекції, земляка Арсенія Яценюка, Ігоря Пастуха. Після цього, як за помахом чарівної палички регіонали (а по факту "політичні бариги") починають голосувати синхронно з мером.

В травні 2014 року Володимир Миколаєнко виграє позачергові вибори міського голови з великим відривом (в Херсоні не було міського голови з 2012 року коли одіозний регіонал, мер Херсону Володимир Сальдо (відомий за прізвиськом "чмошник" або "половинка")). В міськраді продовжується злагоджена "робота", Ігор Пастух продовжує свої "помахи" чарівною паличкою, депутатів купують посадами, "потрібними" рішеннями ради. Одіозних регіоналів, які займають роками "смачні" місця в міськраді так і не було звільнено.

Так продовжується до чергових виборів 2015 року, коли вже виключений з лав "Батьківщини" Володимир Миколаєнко перемагає представника "Батьківщини", екс-помічника депутатів Верховної ради сепаратиста Олексія Журавко і вищезгаданого "чмошника" Сальдо, екс-керіника податкової міста Херсону Владіслава Мангера (зараз голова Херсонської облради).

Після перемоги на чергових виборах восени 2015 року, де виборці голосували "проти екс-податківця" і "екс-помічника" регіоналів, Володимир Васильович Миколаєнко (вірніше сказати його помічниця Катерина Гандзюк, яка відома в місті своїм лайливим язиком і повною неповагою до громадськості) збирає під себе більшість. Для розуміння ситуації в міськраді, треба надати кількісний депутат від різних фракцій:

БПП - 11 депутатів, "Самопоміч" - 7 депутатів, "Батьківщина" - 5 депутатів, УКРОП - 4 депутати, ВО "Свобода" - 4 депутата, Радикальна партія - 3 депутати, 

"Опозиційний блок" - 8 депутатів, "Наш край" - 9 депутатів.

 

Як можна побачити більшість складають демократичні партії, але мер міста опирається на підтримку "Опозиційного блоку", "Нашого краю", Радикальної партії (видно зі статті який склад), ВО "Свобода", а також великої кількості депутатів, пов'язаних з "витрачанням" бюджетних грошей, були створені нові КП для тих, кому не вистачило посад в існуючих. При цьому було не тільки залишено а і призначено екс-регіоналів з "Окупаційного блоку" і "Нашого краю" на керівництво КП. Один з них, голова "Окупаційного блоку" Єгор Устінов, "відзначився" на посаді в.о. начальника МКП "Херсонелектротранс" закупкою найдорожчих не нових тролейбусів з Європи Skoda 14Tr серед всіх міст України.

Саме таким чином турбота про місто, про питання мешканців міста змінилась на договорняки, голосування за питання колег в обмін підтримки своїх питань, торгівлю посадами, "мене попросили підтримати". Саме так багато з нормальних людей, коли отримують доступ до грошей і влади, стають ненажерами, втрачають будь-які принципи.

---------------------------------

І наостанок. Знаєте що було цікаво. Голова фракції "Свобода" Євген Матковський ввечері не зайшов в ФБ і не публічно пообіцяв, що будуть вимагати ветування рішення про виділення грошей сепарату. А запитав поради, який добрий фільм подивитись. 


Цікаво 2: Захаров, коли не був ще помічником радикала дуже "любив" "радикальну ікону" - Ляшко.

Скріни "Радикала":

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.