Харківська облдержадміністрація незаконно обмежила права і свободу громадян !?

29 листопада 2016, 17:56
Власник сторінки
Главный охотовед ХОО УООР
0
48
Харківська облдержадміністрація незаконно  обмежила права і свободу громадян !?
Договорняк !!!

Чому Харківська облдержадміністрація не дає відповідей по суті поставлених питань ?

Головою Харківської обласної державної адміністрації І.Райніним видано розпорядження від 26.07.2016 р. № 308 «Про обмеження полювання в мисливський сезон 2016/2017 років».

  Зазначене розпорядження погоджено з начальником Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства, а також з начальником Управління СБУ в Харківській області.

 Також зазначене розпорядження, зареєстровано в ГУ юстиції у Харківській області.

  В якості правової підстави видання зазначеного розпорядження в ньому наводяться статті 8, 19 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», стаття 14 Закону України «Про боротьбу з тероризмом», статті 6, 29, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації».

 У пояснювальній записці до даного розпорядження наводяться Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13.04.2014 р. «Про невідкладні заходи з подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України», а також Указ Президента України № 405/2014 від 14.04.2014 року про введення в дію даного Рішення РНБО України.

  На перший погляд все ніби правильно.

 Розпорядження підписано серйозними і відповідальними посадовими особами органів державної влади, навіть печатки і штампи стоять.

   Але це тільки на перший погляд.

 Детальне ознайомлення з цими документами, а також нормативно-правовою базою, що регламентує питання обмеження прав і свобод громадян в період проведення антитерористичної операції, показує, що видаючи розпорядження Харківської обласної державної адміністрації № 308 від 26.07.2016 р., зареєстрованого в ГУ юстиції у Харківській області була не тільки не правильно застосована стаття 14 Закону України «Про боротьбу з тероризмом», але були повністю проігноровані Закон України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» № 1669-VII від 02.09.2014 року та Розпорядження Кабінету Міністрів України № 1275-р від 02.12.2015 року «Про затвердження переліку населених пунктів, на території яких здійснювалася антитерористична операція ...», про яких голова Харківської обласної державної адміністрації у своєму розпорядженні № 308 від 26.07.2016 р. сором'язливо промовчав.

 Виникає резонне питання: чому Харківська обласна державна адміністрація, органи державної влади, проігнорували Закон України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» № 1669-VII від 02.09.2014 року та Розпорядження Кабінету Міністрів України № 1275-р від 02.12.2015 року «Про затвердження переліку населених пунктів, на території яких здійснювалася антитерористична операція ...»

  Відповідь проста.

 Законом України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» № 1669-VII від 02.09.2014 року, а саме пункту 5 «Прикінцевих положень» встановлено:

«затвердити перелік населених пунктів, на території яких здійснювалася антитерористична операція, розпочата відповідно до Указу Президента України «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України» від 13 квітня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України» від 14 квітня 2014 року № 405/2014, у період з 14 квітня 2014 року до її закінчення».

 І ось Кабінет Міністрів України, на виконання п. 5 «Прикінцевих положень» Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» № 1669-VII від 02.09.2014 року видає Розпорядження Кабінету Міністрів України № 1275-р від 02.12.2015 року «Про затвердження переліку населених пунктів, на території яких здійснювалася антитерористична операція ...», яким затверджено вичерпний перелік населених пунктів, де проводилась або проводиться антитерористична операція. Дане розпорядження та Перелік є у вільному доступі на офіційному сайті Верховної Ради України і в ньому вказані окремі населені пункти, тільки Ізюмського району Харківської області.

 Мабуть тому, Харківська облдержадміністрація пішла на пряме порушення Закону України «Про доступ до публічної інформації» і не дала відповіді на просте запитання: Який орган прийняв рішення про проведення антитерористичної операції в інших районах Харківської області?

 Отже поширення положень статті 14 Закону України «Про боротьбу з тероризмом» на території Барвінківського, Близнюківського, Борівського, Великобурлуцького, Вовчанського, Дворічанського, Дергачівського, Золочівського, Куп'янського та Харківського районів Харківської області, є незаконним.

                                                   

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.