Українсько-турецький агробізнес-форум

29 листопада 2016, 14:18
Власник сторінки
журналист
0
139
Українсько-турецький агробізнес-форум

Наша країна продовжує розвивати співпрацю з одним із страегічних партнерів - Туреччиною. Вчора, 28 листопада було проведено “агробізнес-форум” у Києві з ініціативи ТПП України.

Важливість стратегічного партнерства важливе як для України, так і для Туреччини. Доказам цього є висвітлення інформації про проведений форум на турецькому сайті.

Для розвитку співпраці між Україною та Туреччиною у торгівельно-промисловій галузі було проведено “агробізнес-форум”. У Києві з ініціативи торгово-промислової палати України був проведений українсько-турецький агробізнес-форум, в якому взяли участь заступник Міністра продовольства, сільського господарства та тваринництва Мехмет Даніш, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева, президент торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, віце-президент Союзу палат та бірж Туреччини Фаік Явуз, голова турецько-української бізнес-ради Рушен Четін, президент «Українського клубу аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса.

Заступник Міністра продовольства, сільського господарства та тваринництва Мехмет Даніш, наголосивши на важливості аграрно-політичних відносинах між Україною та Туреччиною сказав: “Представники терористичної організації Фетуллах Гюлена, які 15 липня здіснили спробу найкривавішого перевороту в історії, почали відповідати і відповідають за скоєні злочини. Для нас дуже важливо, що після цих подій президент України Петро Порошенко був одним із перших лідерів, які засудили спробу перевороту. За цю підтримку, дякуючи Петру Порошенку, ми дякуємо усьому українському народу. Для того, аби не сталися такі та схожі перевороти, нашій країні необхідно бути ще сильнішою тa більш згуртовано.”
Даніш зазначивши, що українські землі є дуже родючі звернув увагу, що отримавши інвестиції для нових технологій, потенціалу в аграрній галузі вистачить на дві країни. Даніш сказав, що в Туреччині за останні роки аграрний сектор значно розвинувся. Він зазначив: “Наш експорт в аграрній галузі становить приблизно 17 млрд. доларів, імпорт — 10 млрд. доларів. Ми здійснюємо експорт аграрних товарів у 192 країни. Це можливо завдяки 1681 виду товарів. Розглядаючи потенціал, який виникає зв результаті співпраці України і Туреччини в сільськогосподарській галузі, ми розуміємо на скільки він важливий”.
Заступник Міністра продовольства, сільського господарства та тваринництва Туреччини сказав, що відбудеться зближення України та Туреччини у сільськогосподарській галузі, а також збільшення товарообігу у два рази. Він також зазначив, що за необхідності готовий співпрацювати в цій галузі і з третіми країнами. “У нас є все необхідне, щоб збільшити товарообіг між Україною та Туреччиною в сільськогосподарській галузі. Олія є, цукор є, борошно є. Майстри, які вміють готувати халву теж є. В такому разі давайте разом готувати халву та заробляти на цьому гроші”, - сказав Мехмет Даніш. Мехмет Даніш також висловив надію, що між Україною та Туреччною найближчим часом буде підписана угода про зону вільної торгівлі.
Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева зазначила, що турецькі бізнесмени можуть робити інвестиції та знаходити партнерів не лише в столиці, але й в інших регіонах України. Трофімцева зазначила, що в 2015 році товарообмін між Україною та Туреччною в аграрній галузі становив 1 млрд. доларів, цього ж року за 10 місяців він становить 700 млн. доларів. Трофімцева сказала: “Наша співпраця з Туреччиною у сільськогосподарській сфері за короткий період значно зросла. Торгівля сільськогосподарськими продуктами не обмежена лише цими продуктами. До цієї торгівлі також належать сільськогосподарська техніка, зрошення, рибальство, тепличне господарство та служба забезпечення. Для розвитку стосунків двох країн у цих галузях є великий потенціал.”

Українсько-турецький агробізнес-форум закінчився після зустрічей 204 бізнесменів з обох країн.
Оригінал статті знаходиться за адресою: http://www.haberler.com/turkiye-ukrayna-tarim-is-forumu-9005332-haberi/

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.