День гідності та свободи

22 листопада 2016, 10:30
Власник сторінки
0
104
День гідності та свободи

День гідності та свободи

У понеділок, 21 листопада 2016 року, минуло рівно три роки з того часу, коли неукраїнський уряд прийняв доленосне рішення – відмову від Європейського курсу України. Відмову від бажання українців бути вільними і щасливими, бути захищеними та впевненими.

Перші не витримали студенти і вийшли на головну київську площу. Їх жорстоко розігнали. Студентів підтримав народ. Народ вже 22 зранку був у Києві. Був налаштований і рішучий покласти цьому край.

І почалась боротьба.

Боротьба, яка триває й досі. Боротьба, яку не всі розуміють і не кожен підтримує. Але вона триває. Тисячі українців виборюють своє право бути вільними. Тисячі, які незважаючи ні на що, кладуть свої життя за державу. За ту державу,про яку мріяли ще їхні прадіди.

Мільйони допомагають їм у цьому. За час Майдану та війни на Сході волонтером став кожен свідомий українець. Кожна дитина зараз розуміє хто агресор. Кожен вносить свій невеликий вклад у велику перемогу.

Перемогу, котра, без сумніву,буде. І Вона буде за нами.

Рівно три роки від початку тих подій у Маріупольському державному університеті відбувся круглий стіл «День гідності та свободи».

Опісля переглянутого відео про ті буремні події, перед присутніми  виступили доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історичних дисциплін Романцов В.М, кандидат історичних наук, кандидат історичних наук, доцент кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Пахоменко С.П. із доповіддю «Історична традиція українського Майдану».

Аспірант кафедри історичних дисциплін Демченко А.В. розповів про «Євромайдан в історичній пам’яті українців».

Про своє бачення ситуації а також про майбутнє нашої держави говорили о. Любомир Кащій (УПЦ КП), о. Іван – військовий капелан, громадський активіст Ольга Демідко та інші.

Дуже приємно, шо незважаючи на проведення АТО на Сході України в нашому містечку проводяться подібні заходи, котрі є невід'ємною частиною патріотичного і морального виховання студентської молоді.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.