Розбірки в Бучі: За ким правда?

11 листопада 2016, 11:02
Власник сторінки
Головний редактор інформаційного порталу "Моя Київщина"
0
1096

Що ж насправді відбувається в Бучі? Давайте логічно подумаємо та спробуємо розібратися в ситуації.

Бував я на днях в місті Буча, що на Київщині. Місто справило позитивне враження з часів мого останнього візиту. Спровокована ця поїздка була новинами, які я останнім часом, чув про Бучу. Аналізувавши матеріали в мене виникло 3 питання:

1. Справа ГПУ про 890га землі під Бучею:боротьба з корупцією, 
чи ГПУ просто виступає інструментом в боротьбі з політиками, які не "угодні" олігархату?
Справа проти керівників Бучі та Ірпеня випливає вже не вперше. Вперше була порушена в 2014. Справа створена на підставі помилкового рішення Ірпінського суду, в якому було некоректно зазначено, що земля мала лісогосподарське призначення і знаходилася за межами населеного пункту. Постає питання: в чиїх інтересах працює ГПУ? Схоже, що в Бучі з’явилася нова група, яка хоче захопити владу на боці якої й працює система. Проте справитися з законно обраним мером Бучі Федоруком виявилося непросто, оскільки він має загальну підтримку бучанців та місцевих еліт. Змиритися з настільки самостійним мером олігархат, очевидно, не може. Тому й використовує ГПУ як інструмент у своїй боротьбі.

2. Громадська переатестація від Федорука: спосіб утриматися при владі, чи поява нового механізму демократії в країні?
Після незаконного відсторонення мера Федорука від влади, він звернувся до нового та безпрецедентного механізму – громадська переатестація мера. У разі виявлення недовіри від громади Федорук обіцяє самостійно подати у відставку. Такий механізм є новаторським в історії України. Він дозволить громаді контролювати діяльність міських, селищних та сільських голів і, у разі недобросовісної поведінки, законним способом зняти їх з посади та обрати того, хто заслуговуватиме їх довіри. Особливого бажання утриматися при владі будь-яким способом від міського голови Бучі ми не спостерігаємо. Очевидно, ним керують почуття патріотизму перед рідним містом та почуття відповідальності перед громадою.

3. Рука Карплюка в подіях навколо Федорука: зрада кума в інтересах громади, чи жага наживи виявилася сильніша за дружбу?
Голи ГПУ розпочала перевірку чиновників по справі незаконного відчудження 890 га землі біля Бучі, під підозру потрапив і міський голова Ірпеня Карплюк, в якого були проведені обшуки, а сам він втік з країни. Проте, через деякий час, він повернувся та продовжив керування містом як ні в чому не бувало. В чому ж причина такого повороту подій? Схоже, що Карплюк пішов на співпрацю зі слідством та повністю злив свого колишнього покровителя Федорука правоохоронцям. Окрім цього, схоже, що він пішов і на співпрацю з олігархічними групами, які прагнуть отримати контроль над Приірпінням.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: ГПУ,Буча,Київщина,місцеві громади,децентралізація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.