Рідна земля збирає своїх синів.

27 жовтня 2016, 09:52
Власник сторінки
Громадський діяч, підприємець, еколог.
0
83

24 жовтня 2016 року Україна втратила одного з найвидатніших своїх синів – Богдана Дмитровича Гаврилишина.

24 жовтня 2016 року Україна втратила одного з найвидатніших своїх синів – Богдана Дмитровича Гаврилишина. Відомий в усьому світі український, канадський, швейцарський економіст, громадський діяч, меценат, дійсний член Римського клубу, президент Фонду свого імені залишив вагомий слід в історії цивілізації ХХ-ХХІ століть. 

Богдан Гаврилишин помер у родинному колі у своєму київському помешканні. Сьогодні відбудеться церемонія прощання з покійним у Міжнародному інституті менеджменту і Церкві Святого Миколая на Аскольдовій могилі, яку пан Гаврилишин особисто відвідував по неділях.

В ці дні ми сумуємо та поділяємо біль тяжкої втрати поруч з рідними, близькими та друзями Богдана Дмитровича, мільйонами українців та громадян інших країн, які залишаються прихильниками його унікальних талантів.

Одночасно, ми закликаємо владу і громадськість до толерантної та виваженої дискусії – чи не буде найкращою подякою Богдану Гаврилишину від вдячних співвітчизників його поховання на Аскольдовій могилі – символічному пантеоні Героїв України?

На нашу думку, такий крок слугував би важливому процесу єднання української нації навколо своїх видатних діячів, котрі творили свої звершення в глобальному вимірі, але завжди мріяли про щасливе майбутнє рідної землі, нашої Батьківщини.

Віримо, що у разі згоди родини покійного і наявності суспільного запиту, нам вдасться зламати усі бюрократичні перепони і нарешті розпочати будівництво символічного фундаменту історії і єдності української нації – Пантеону Героїв України на Аскольдовій могилі.

Вічна пам'ять великому сину Української держави Богдану Дмитровичу Гаврилишину!

 

Володимир ВОЛКОВ

Глава Української військової організації «СПАС-23»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.