Зустріч у Берліні: про що домовились і що отримаємо

21 жовтня 2016, 11:59
Власник сторінки
0
164
Зустріч у Берліні: про що домовились і що отримаємо

Домовленості між лідерами України, Росії, Франції та Німеччини виглядають багатообіцяючими. Та що ми отримаємо насправді?

Міністр закордонних справ Павло Клімкін розповів, про що ж саме домовилисась "нормандська четвірка" у Берліні. Згоди вдалось дійти у таких пунктах, як:
1.Доступ ОБСЄ до кордону
2.Озброєна місія ОБСЄ і виведення військ РФ
3.Звільнення полонених та політв’язнів

Здавалося б, що це значний прорив у переговорчому процесі. Але слід розглянути ці пункти детальніше.

1.Доступ ОБСЄ до кордону - не означає повернення кордону під контроль України. Українці не матимуть змоги контролювати ситуацію під час виборів на Донбасі та навіть брати у них участі. 
2.Озброєна місія ОБСЄ та виведення військ РФ. Домовленості, котрі нічим не підтверджені. Паралельно з тим, влада РФ досі заявляє, що їх військ на Донбасі немає, ось уже третій рік. Окрім того, лідери сепаратистів виступають категорично проти озброєної місії ОБСЄ, що унеможливлює виконання цього пункту, адже сепаратисти формально "непідконтрольні" жодній зі сторін "нормандської четвірки".
3.Звільнення полонених та політв'язнів. Ця домовленість теж виявилась пустою. Адже підчас зустрічі у Берліні, Путін заявив, що в Росії немає політичних в'язнів та військових полонених з України.

Слід зазначити, що кожна така зустріч "четвірки" не вирішує для України конфлікт на Донбасі, а лише зобов'язує до капітулятивних дій та узаконює ворога, з яким ми ще два роки тому намагались боротися.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Россия,война,Берлин,донбасс,Порошенко,нормандская четверка,нормандская встреча
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.