Вітаю студентів медичних вузів

07 жовтня 2016, 09:06
Власник сторінки
Медичний юрист, Народний депутат України VIII скликання, Заступник голови Комітету ВР VIII скликання з питань охорони здоров'я
0
252
Вітаю студентів медичних вузів

Верховна Рада України прийняла проект закону «Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо працевлаштування випускників».

236 народних депутатів України підтримали скасування «кріпосного рабства» для студентів медиків. Прийнятий законопроект змінив позицію з примусового відпрацювання випускниками медичних закладів на заохочення та стимулювання молодих спеціалістів до роботи в медичних закладах сільської місцевості. Силова "зобов’язаловка" для студентів-медиків неефективна! Обов’язкові відпрацювання відсутні для вчителів та інших професій, що навчаються за державний бюджет.

Корупційні схеми, котрі працювали багато років, куплені довідки про вагітність студентки звільняли від обов’язкового відпрацювання. Ухвалений Закон України змінив ситуацію та заклав механізми створення гідних умов для молодих фахівців з боку органів місцевого самоврядування.

Також Закон України встановлює обов'язкове інформування випускників про наявність вакансій в медичних закладах усіх форм власності та передбачає забезпечення належних умов праці для осіб, які укладають угоди про відпрацювання не менше трьох років у сільській місцевості та селищах міського типу. Буде надано право на першочергове зарахування таких осіб до вищих медичних і педагогічних навчальних закладів за державним замовленням.

Передбачається, що випускникам вищих медичних і педагогічних навчальних закладів, які уклали угоди про відпрацювання протягом трьох років у сільській місцевості та селищах міського типу, держава повинна забезпечувати безоплатним користуванням житлом з опаленням і освітленням у межах встановлених норм.

І найважливіше - громади мають підтримувати молодь, яка у них живе, укладати з нею договори, оплачувати їх навчання, щоб вона поверталася працювати на благо своєї громади!
 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: медицина,законопроект,реформы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.