Поліція вчинила наругу над прапором "Айдару"

01 вересня 2016, 22:28
Власник сторінки
0
161

Як відомо, після втрати бойового прапора військові підрозділи з ганьбою розформовувались, тому прапор берегли як зіницю ока і цілодобово охороняли

Як відомо, після втрати бойового прапора військові підрозділи з ганьбою розформовувались, тому прапор берегли як зіницю ока і цілодобово охороняли

Досить дивною виглядає історія про мандри червоно – чорного прапора підрозділу «Айдар» на Житомирщині: бійці  подарували святиню «самооборонівцям» Мирополя, в результаті чого прапор прикрасив прохідну Миропольської паперової фабрики, яка не є власністю патріотів. І майорів би він там на радість працівників фабрики, якби не попався на очі співробітникам поліції, які здійснювали на підприємстві перевірку. Поліціянти прапор зірвали і витерли об нього ноги. Деякі «айдарівці» пізніше озвучили дещо іншу версію, мовляв, недобитки – беркутівці, вдягнені у чорну форму без відзнак, приїхали на «Газелі» білого кольору і вчинили наругу над прапором.

Айдарівці стверджують, що записали на відео розповіді свідків. Вони звернулись з заявою до поліції і 31 серпня 2016 року прийши до обласного поліційного управління, де поспілкувались з начальником В`ячеславом Печененком і його підлеглими, вимагаючи неупередженого розслідування. Під час палких дебатів з`ясувалось, що поліцаї, здійснивши попередню перевірку, зробили висновок, що ніхто нічого не бачив і зайняли позицію «прапор вам в руки і барабан на шию».

Юридично ситуація виглядає досить складно: прапор офіційно не є державним, «айдарівці» його здихались самостійно і без примусу, ніякої охорони організовано не було, оціночної вартості прапора ніхто не визначав, моральна шкода досить відносна.

Звісно, непатріотична поведінка недолюстрованих поліцаїв викликає огиду і залишати це неподобство у темряві міліційних коридорів не можна. Тим паче, що начальник поліції під час спілкування з патріотами зробив декілька сенсаційних заяв, стверджуючи, наприклад, що люди не мають права чогось вимагати, а можуть лише просити, що він «перший раз чує» тощо.

Зустріч закінчилась домовленістю між «айдарівцями» і поліцією про створення спільної робочої групи.

P.S. Цікаво, кому подарують або до чого причеплять патріоти наступного разу символ визвольної кривавої боротьби українського народа за свою свободу ? До даху СБУ, поліції чи знову якоїсь прохідної ? І чи будуть вони так само завзято боронити українців від свавілля влади, тарифного, податкового, адміністративного геноциду і пограбувань ?

Поживемо – побачимо …

  А чи не є наругою над пам`яттю загиблих такі мандри бойових прапорів ?

Заява
заявники

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Житомир,полиция,флаги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.