Приклад Ірпеня: як забезпечити АТОвців житлом по всій Україні

11 серпня 2016, 17:45
Власник сторінки
голова політичної партії «Нові обличчя»
0
867

Сьогодні ми вручили 140 воїнам-учасникам антитерористичної операції документи про право власності на землю. Свої земельні ділянки в Ірпені отримали ірпінчани та мешканці Коцюбинського.

До управління містом наша команда прийшла менше двох років тому. На той час практично уся земля Ірпеня була розпайована і роздана. А перед нами на столі лежав Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і стояло зобов’язання  забезпечити землею і житлом учасників АТО та їхні сім’ї. Тоді ми дали хлопцям слово, що зробимо все, аби кожен, хто мужньо боронить нашу державу на сході країни, отримав йому належне. Слово ми тримаємо. І сьогодні перша черга витягів із Державного реєстру про право власності на землю була передана особисто в руки АТОвцям.

Проблему вирішували спільно. Найперше – була створена Громадська рада учасників АТО при Ірпінському міському голові, яка досі координує вирішення питань пов’язаних із АТОвцями. Ми розробили Програму забезпечення житлом учасників АТО та членів їх сімей – мешканців міста Ірпінь, селищ Коцюбинське, Гостомель, Ворзель. Оскільки вільної землі не було, проаналізували стан довгостроково орендованих ділянок. Із власниками, у яких виникли труднощі із утриманням землі та сплатою оренди, провели перемовини. І за спільної згоди вони відмовилися від частини земель на користь учасників АТО.

АТОвці підтримали ідею з правом вибору кожним воїном між отриманням землі або готового житла – квартири. Без жодного втручання з боку влади міста Громадська рада учасників АТО розробила і затвердила положення про підстави та черговість отримання земельної ділянки або житла. Відповідно до цих положень і визначився порядок черги, яку ми затвердили у грудні минулого року, і згідно з якою 140 учасників АТО та їхні сім’ї сьогодні отримали право власності на землю.

На превеликий жаль, маємо у нашому місті і героїв, які не повернулися зі сходу. Таких 11 чоловік.  Звичайно, що біль від утрати рідних неможливо нічим загасити, але цим сім’ям ми передбачили виділення і земельної ділянки, і квартири водночас.

Загалом, усім хлопцям, які отримали сьогодні документи на право власності, ми будемо допомагати з облаштуванням земельної ділянки: з проведенням комунікацій, прокладанням доріг тощо. Вже наступного тижня зберемо збори, аби детально обговорити, як будемо це робити.

На сьогодні питання по забезпеченню учасників АТО землею і житлом вирішено більше як на чверть. На другу чергу отримання земельних ділянок очікують близько 150 бійців. Ще 250 – перебувають у списках на квартири.  Частина квартир для цього  уже передбачена у новобудовах Ірпеня, а на 50 з них АТОвці уже підписали попередні інвестиційні угоди. Ми активно працюємо над остаточним вирішенням цієї проблеми і я впевнений, що, як і сьогодні, дотримаємо свого слова. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: квартиры,земля.,Ірпінь,приірпіння,АТО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.