Хресна хода

27 липня 2016, 15:36
Власник сторінки
4
189
Хресна хода

Моя думка. Тверезий погляд на події Хресної ходи.

На протязі усього часу, що існує людство релігія завжди відігравала досить впливову роль у суспільстві. Але скажу більше того, з роками ставала все впливовіше і впливовіше. Виходячи з логіки речей, перш за все релігія ніяким чином не повинна торкатися політики, але як показує практика все з точністю навпаки.

Відношення до церкви у кожної людини різне. Дехто в церкві отримує душевний спокій, дехто просто вірить у вищі сили, а дехто нахабно робить з цього бізнес. Прикладом вище сказаного можна виділити Патріарха Кирила, але до нього повернемось трохи пізніше.

Події Хресної ходи просто підірвали усі інтернет ресурси та телеканали.

Одним із головним мотивів Хресної ходи 2016 були молитви за мир в Україні та припинення братського кровопролиття. З першого погляду, ніби висвітлюються благі наміри, але не все так просто.

Почну з того, що Московський Патріархат не розглядає ситуацію на Сході України, як збройну агресію Російської сторони, а більше того вважає що це конфлікт між самими українцями, що вбивають один одного. Звідси і пішов лозунг, про братське кровопролиття.

Заклики до миру треба адресувати не київській владі, а туди, звідки виходить військова агресія. Зате це повністю укладається в пропагандистську картинку Кремля.

З початком Революції Гідності стало помітно відношення Української Православної Церкви Московського патріархату (далі УПЦ МП) до українського народу. І, відповідно, Української Православної Церкви, але Київського Патріархату (далі УПЦ КП). Саме з початком подій на майдані відчулась чуттєва різниця патріархатів. Храми КП охоче давали притулок громадянам. В свою чергу, храми МП були відкритими противниками подібних дій, виставляючи під церквами охоронців.

Повертаючись до так званого «Релігійного Багача» Патріарха Кирила зазначу, що його статки складаюсь 4 млрд долларів. Гадаю, ці цифри мають про щось говорити…..

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.