Нічого зайвого. У Приірпінні воду очистять від заліза та інших домішок

20 липня 2016, 10:40
Власник сторінки
голова політичної партії «Нові обличчя»
0
487
Нічого зайвого. У Приірпінні воду очистять від заліза та інших домішок

Минулого тижня ми вперше спробували на смак очищену від заліза ірпінську воду. Це стало можливим завдяки пілотним випробовуванням станції очищення та знезалізнення води в Ірпені. А протягом двох рокі

Цьому процесу передували детальний аналіз та всебічне вивчення таких станцій очищення питної води у країнах Європейського Союзу. Для пілотних випробувань знезалізнення води ми обрали обладнання датської компанії, яка працює у цьому напрямку вже понад 80 років і встановлює станції очищення води у 14 країнах світу.

Експеримент проводимо на станції підйому та резервування води «Прогрес» у мікрорайоні «СМУ». Тимчасова станція знезалізнення води очищує воду не лише від заліза, а й від сірководню, марганцю та алюмінію. Що важливо, очищення відбувається без залучення жодних хімічних елементів. У цій технології використовуються кисень, який надходить з атмосфери зі стисненим повітрям, і фільтрація через природний матеріал. Окрім того, що з води виводиться залізо, вона насичується корисним киснем, якого має бути не менше 5 мг на літр. А це сприяє покращенню здоровя людини.

Ірпінська вода давно відома своїм надмірним вмістом заліза. Згідно зі стандартами, в Україні допустима норма становить 0,2 мг заліза на один літр води, у Європі ця цифра менша – 0,1мг на літр. Наша вода балансує на граничній межі українських нормативів, а подекуди перевищує їх.

Як показав пілотний тест, концентрація заліза в експериментальній воді упала нижче 0,1 мг на літр. А це уже відповідає європейським стандартам і таку воду можна пити просто з-під крану, що і звикли робити європейці.

Тому ми поставили перед собою стратегічне завдання – до кінця цього року побудувати першу стаціонарну станцію очищення та знезалізнення води в Ірпені, а наступного року побудуємо ще 5 таких станцій: одну – в Гостомелі, одну – в Бучі та ще три в Ірпені. При цьому вартість очищеної води для населення суттєво не зміниться, максимум на 0,1-0,2 грн. Наразі проводяться точні розрахунки. Кошти на будівництво станцій знезалізнення будуть виділені з міського бюджету.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: вода,очистка воды,Буча,Ірпінь,водоочистка,приірпіння,гостомель,системы очистки воды,системы водоочистки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.