Біличанський ліс: Ірпінь зрушує з місця мертвий камінь

05 липня 2016, 22:20
Власник сторінки
голова політичної партії «Нові обличчя»
0
403
Біличанський ліс: Ірпінь зрушує з місця мертвий камінь

Ірпінська міська рада виділила 111 тисяч гривень на розробку проекту організації території парку місцевого значення «Біличанський ліс» в межах національного парку «Голосіївський».

Фактично, ми почали реальний процес створення однойменного національного парку, навколо якого вже два роки точиться запекла інформаційна війна.

Сама пропозиція створення регіонального ландшафтного парку “Біличанський ліс” в рамках національного парку “Голосіївський” постала з огляду на те, що Кабінет Міністрів України не виконав п. 2 Указу Президента України “Про зміну меж національного природного парку “Голосіївський”. Протягом 2015-2016 років не зроблено нічого в цьому напрямку, немає проекту землеустрою з організації та встановлення меж території, що включається до складу національного природного парку. Півтора роки – одні розмови та спекуляції на темі. Ми першими зробили конкретні кроки, щоб зробити парк реальним, а не паперовим.

Ірпінська міська рада пропонує створити регіональний парк  як частину національного парку поблизу селища Коцюбинське від Великої кільцевої дороги до річки Ірпінь, від Гостомельського шосе до так званої нової ірпінської траси. На території цього лісового масиву є багато цікавих історичних і природних об’єктів. Наприклад, річка Любка – заповідна територія, де нечасто побачиш туристів, хіба що іноді зустрінеш науковців. Або Романівські доти – меморіальна зона, де збереглися унікальні експонати періоду Другої світової війни. Проектом будуть передбачені місця для парковок і кінних прогулянок, пішохідні та велосипедні доріжки, місця для мангалів, наметів тощо.

Звичайно, у темі Біличанського лісу є чимало проблемних питань, які треба вирішувати під час серйозної правовій дискусії на рівні Верховної Ради, Кабінету міністрів, Київської облдержадміністрації та Ірпінської міської ради. Переконаний, що наш крок стане поштовхом  не лише до цієї дискусії, а  й до  реального перевтілення скандального лісу у справжню перлину Приірпіння.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: парк,проект,инвестиционные проекты,Ірпінь,приірпіння
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.