Народні депутати, які узаконять сепаратизм, є злочинцями перед власним народом

05 липня 2016, 15:56
Власник сторінки
Фінансист
0
132
Народні депутати, які узаконять сепаратизм, є злочинцями перед власним народом

Україна в кроці від антинародних рішень.

Наприкінці червня кулуарами владних кабінетів прокотилася тривожна інформація щодо здачі національних інтересів України на найвищому рівні. Народний депутат від політичної партії "Об'єднання "Самопоміч" Роман Семенуха на власній сторінці в facebook оприлюднив гучну заяву:

 

Чим можливий варіант розвитку подій загрожує нашій країні? Коментує депутат Київської обласної ради (фракція «Самопоміч»), Голова постійної комісії Київоблради з питань бюджету та фінансів, Ольга Бабій. За її словами, "Об'єднання "Самопоміч"  жодним чином не підтримує надання будь-якого особливого статусу чи інших преференцій будь-яким окремим регіонам в Україні, оскільки всі українці і всі українські громади є рівними у своїх правах.

-          Ольго Андріївно, в чому полягає головна невідповідність інтересам саме держави Україна в частині проведення виборів в зазначених регіонах?

На території, яка перебуває наразі під окупацією, не може бути проведено жодних виборів, в тому числі виборів до органів місцевого самоврядування, адже місцеві вибори – це вибори представників українських громад. Але найстрашніше це те, що, до Конституції України, яка на момент прийняття її 20 років тому вважалася однією з найкращих в світі, намагаються внести зміни в фактично військовий час, без слухань та обговорень власне українцями. 

-          Які наслідки таких дій для держави можна прогнозувати?

Після того будь-яка область України зможе  отримувати для себе окремий статус, адже буде створений прецедент. Матимемо узаконений сепаратизм, й ті депутати, які за це проголосують, будуть злочинцями перед українським народом.

-          Уявімо:  депутати таки визнають Донецьку та Луганську області територіями з особливими статусом...

В мене є питання: а хто вирішує межі цих областей? Під особливий статус підпадуть області цілком або тільки захоплені території цих областей? Слідом як сніжний ком посиплеться вся країна: завтра захоче такий же статус Одеська, Закарпатська області, а чому б ні. Якщо можна одним, чому б іншим не спробувати?

В Конституції України, в Законі про місцеве самоврядування тощо прописано, що є особливий статус в АРК Крим. Яким чином з огляду на законодавство в нас в країні зараз визначено, що це є окупована територія? Має бути один закон, проголосований Верховною радою, яким буде чітко визначено, які території України є окупованими, та як вибудовуються відносини держави Україні з мешканцями цих окупованих територій. Тільки так! Просто прийняти зміни в Конституцію в частині того, що: «влада надає особливий статус якимось територіям» - ми не маємо права, адже ми не бачимо комплексно, як буде виглядати Закон про вибори на цих територіях. Також зовсім незрозуміло, які зміни мають вноситися в Закон про місцеве самоврядування в частині особливостей управління на територіях з особливим статусом. Що то будуть за території?

Ще раз наголошую: потрібен  чіткий Закон про окуповані території. Третій рік країна не може визначитися із статусом окремих регіонів власної території.  Тільки з цього може випливати розуміння, яким чином комплексно потрібно діяти далі й комплекс дій щодо підтримки громадян, які мешкають  в окупованих регіонах. З огляду на все вищевказане, надайте відповідь самим собі – яким чином можливо проводити вибори в АРК Крим, Донецький та Луганських областях? За що померли ці пацани, яких там тисячами поклали, якщо всім чинним адміністративним територіям надають особливий статус?

-          Ключове питання, яке наразі є також замовчаним: як будуть фінансуватися ці території? Як будуть розглядатись їхні місцеві бюджети, який механізм їх фінансування  з державного бюджету?

Судячи з бажань певних колів проштовхнути незрозумілі домовленості бозна з ким, все йде до того, що  ми як вівці схилимо голови та підемо з державного бюджету фінансувати фактично окуповані території, на яких знаходяться війська агресора! Це повний жах. Але ми ж не стадо, а свідомі громадяни. Зараз народні депутати фактично хочуть зробити переворот, який є загрозою цілісності України.

-          З екрану телевізора та зі шпальт офіційної преси як виправдання таким антиукраїнським діям  постійно лунає відправка до так званих Мінських угод.

Я не можу коментувати Мінські угоди, адже не була особисто присутня при їх підписанні, але  маю єдине питання: чи бачила хоча б одна людина в Україні до кінця опубліковані Мінські угоди?

Хтось знає, що там записано? Ми чуємо про угоди виключно зі слів. Тому вважаю, це є відповідальністю Президента й Верховної ради вийти та оприлюднити Мінські угоди, схилити голову та сказати: «Люди добрі, ми маємо зробити ось такі кроки», показати комплексно, як це зроблять: через зміни до  Конституції, через прийняття Закону про окуповані території та Закону про особливості управління на окупованих територіях шляхом визначення спеціального статусу органів управління.


Наразі маємо ситуації з серії «захочеш вигадати – так не вдасться»: від імені українського народу влада веде домовленості, про які українці чули лише з телеканалів, та на власні очі жодна пересічна людина не бачила тексту угод! Ті народні обранці, які вирішують долю країні, в даному випадку, в частині майбутнього існування її територій - інтереси якого саме народу  представляють, хочеться мені запитати? Народ України, як одна зі сторін укладання договорів та угод, не знає, про що його представники домовляються  - в якій правовій державі можна уявити подібне?

Те, що прагнуть прийняти найближчі дні – це є хаос, який ми зараз бачимо й на прикладі тарифів. З одного боку, ми говоримо про різні стратегії реформування, про угоди з МВФ (які жоден пересічний українець в очі не бачив), але газ для населення вже складає 7.000 грн. Ціна на газ спричинила зростання вартості електроенергії та підняла на 80% вартість енергоносіїв та тепла  - влада в той же час вдає, що все добре. А тепер ще додається спроба узаконити фактичний розірвання цілісності країни, адже тільки так можна назвати надання різних управлінських  статусів однаковим за правами регіонів.

Підсумок:

Отже, з огляду на те, що сьогодні вже на міжнародному рівні лунають заяви про те, що Росія допомагає Україні «вирішити конфлікт на Сході України», ЗАКЛИКАЄМО народних депутатів України як представників Українського народу:

1.       За жодних обставин не підтримувати антиукраїнське рішення та не дозволити провести вибори на окупованих територіях Донецької та Луганської областей допоки Україна не відновить повний контроль над цими територіями, а наших військових не перестануть щодня вбивати чи калічити окупанти або їхні пособники;

2.      за жодних обставин (ані до виконання так званих Мінських домовленостей, ані після їх виконання) не дозволити надати особливий статус окремим районам Донецької та Луганської областей, оскільки це є вимогою Росії, яка хоче узаконити свою присутність і замість того, щоб нести відповідальність за окупацію, прагне зробити окупантів представниками органів державної влади та органів місцевого самоврядування;

3.      прийняти закон, відповідно до якого:

-        визнати війну  - війною, окупацію – окупацією, Росію – окупантом;

-        визнати окупованою не лише територію Криму, але і частини Донецької та Луганської областей;

-        припинити торгівлю з окупованими територіями та встановити контроль за лінією розмежування, щоб не годувати окупанта та зупинити контрабанду, яка знищує українську армію.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.