Уряд фінансово гвалтує науковців

24 червня 2016, 19:56
Власник сторінки
0
26

Уряд фінансово гвалтує науковців

Останні місяці постійно в ЗМІ підіймається питання про критичний стан щодо фінансування наукових установ.

                Приклад мого друга, провідний юрист (без вченого звання) провідної наукової установи, яка була евакуйована з зони проведення АТО,  у грудні 2015 році отримав заробітну плату 1400 гривень, а вже в січні 2016 року із-за браку фінансування цей науковець переведений на ¾ ставки – в цифрах це близько 1000 гривень. А тепер питання?

Як молода людина може прожити у Києві чи навіть передмісті на 1000 гривень? Про які дослідження може йти мова, якщо цій молодій людині не залишається коштів на іжу? Про яку ефективність може йти мова? Чи про мотивацію?

Відповідь – це державний підхід щодо фінансування науковців та наукових установ. Уряд «зґвалтував» молодих науковців, держава сприяє знищенню науки, як галузі.

В останніх соціологічних дослідженнях стверджується, що хронічне недофінансування науки винищує вітчизняну науку та науковців, як прошарок суспільства

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.