Геї, гроші та права

11 червня 2016, 11:16
Власник сторінки
1
204
Геї, гроші та права

Чи слід так щиро вірити тим, хто виходить на акції "Права ЛГБТ = Права людини"?

Медійні кола всерйоз обговорюють #Київпрайд 2016, одні кажуть про неймовірну провокативність, інші ж - про неймовірну сміливість заходу. Разом з тим, у інформаційну еру  Разом з тим, критика ЛГБТ - це не те, чого заслуговує київпрайд, оскільки люди, які зібралися його провести роблять це в першу чергу з бажання наживи - рівень фінансування заходу  видно хоча б з реклами в метро, яка встигла намозолити очі багатьом киянам. Ідеалістичний момент у Київпрайду дійсно хромає - його проводять зовсім не на благодійні чи членські внески, а на гроші таких серйозних структур як Посольства США, Нідерландів, Канади та ФРН, іменитих грантодавців з USAID та PACT, відомих правозахисників з Amnesty international та ще ряду організацій. Що й казати, але про серйозність заходу каже і цифра в 6.5 тис. співробітників МВС, які будуть його охороняти. Увесь цей сейшн (не ризикну назвати цей Прайд дійсно прайдом) проходить під лозунгами дотримання прав людини! Одним з лозунгів тогорічного невдалого гей-параду в Києві невдало розігнаного активістами був лозунг "Права ЛГБТ = права людини". Чи має це якийсь дійсний стосунок  до боротьби з порушенням прав людини в Україні, яке люди у формі, які охоронятимуть цей захід, вчиняють ледве не щодня?  Чи не є таке витрачання коштів західних платників податків на дотримання прав людини дійсно раціональним?  Чи більш доречно було б використати ці кошти на адвокатів і передачки політв'язням? Однак, усі вже розуміють, що для організаторів дійства такі заходи не мають жодного сенсу, адже права простої людини і їх захист не заслуговують такої уваги і фінансування з боку західних фондів, як права представників ЛГБТ-спільноти. Дійсне порушення прав людини, що вже стало правилом на території окупованого Донбасу вкрай мало цікавить наших західних партнерів - їм подавай вибори.  І нічого, що ці вибори де-факто узаконять щоденне порушення прав людини представниками незареєстрованих військових формувань ОРДЛО.

 Не менш цікаве питання - це "цінності за які стояв Майдан", до яких люблять апелювати організатори #Київпрайдів. Власне, ці "цінності" і зібралися захищати 6500 поліціянтів - однак, невідомо чому євроінтеграція в Україні почалась зовсім не з економічних реформ, не з реформ в освіті чи соціальній сфері. Європа чомусь почалась з гей-парадів і нової уніформи поліцейських (красивої, але вкрай неякісної, в інтернеті скаржаться на тонку китайську тканину і пофарбовані в срібний колір пластикові ґудзики, які менше ніж за рік облізуть). Власне, чомусь і захист прав людини у нас почався зовсім не з реального захисту прав засуджених, затриманих та інших категорій громадян, які досі гарантовано попадають під катування правоохоронців та співкамерників. Права людини починаються насправді не з Хрещатика, а з камери у райвідділку.  Можна з впевненістю казати, що за потреби і за великого бажання грантодавців, наступний гей-парад пройде в Донецьку під охороною 6.5 тис. ополченців, які не дадуть натовпу озвірілих прихильників духовних скрєп розтерзати учасників - зовсім не тому, що ідеологія ЛГБТ настільки сильна, а радше тому, що настільки багато в сучасному світі вирішують гроші і настільки багато умов диктують ті, хто їх має в достатку. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Київ,громадянське суспільство,ЛГБТ-фестиваль
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.