Дошкільна освіта Приірпіння: більше випускників, більше садків, більше перспекти

27 травня 2016, 11:58
Власник сторінки
голова політичної партії «Нові обличчя»
0
40
Дошкільна освіта Приірпіння: більше випускників, більше садків, більше перспекти

З кожним роком кількість випускників ірпінських дошкільних навчальних закладів зростає. Торік попрощалися з дитсадками 948 дітей, цього року – 980. Наступного року очікуємо - 1000 випускників.

Цього тижня в Ірпені 980 дітей попрощалися зі своїм дитячим садочкам. Попереду – новий етап розвитку: цікаве, захопливе шкільне життя. Мій син також цього року випускник.

Але говорити про дитячі садочки в Ірпені непросто. Адже це та сфера, яка більше 25 років перебувала у суцільному застої, і сьогодні потребує швидкої і обширної реанімації. У місті активно росла житлова забудова, тут оселялися переважно молоді родини. Однак ніхто не дбав про те, щоб забезпечити всіх маленьких ірпінчан правом на дошкільну освіту. Відтак маємо наразі черги до дитсадків та незадоволення батьків з цього приводу.

На сьогодні Ірпінський відділ освіти опікується 14 дошкільними закладами. В них навчається 2823 дитини. У півтора рази більше – претендують на місце у дитячому садочку.  Батьки пишуть заяви одразу ж після народження малюків.

Минулого року ми відкрили в Ірпені перший за десятки років комунальний дошкільний заклад «Бджілка». 75 малят вже його відвідують. Але, зрозуміло, що один дитячий садок проблеми черг не вирішить. Тому ми будуємо в Ірпені ще два ДНЗ: на вул. Курортній та вул. Григорія Сковороди. Окрім цього, після відкриття нового медичного центру, де буде створено відділення дитячого стаціонару, приміщення міської дитячої лікарні буде переобладнано під дитячий садочок, який зможе вмістити понад 350 дітей. Ще два дошкільних заклади заплановано збудувати у селищі Гостомель і один – у селищі Коцюбинське.

Важливо, що із введенням нового санітарного регламенту для дитячих садків з’явилася велика надія на приватні дошкільні заклади. Адже процедуру відкриття для них спростили. Відтепер можна легально організувати невеликий дитсадок у приватній квартирі. Для цього необхідно лише отримати державну ліцензію. У свою чергу, ми будемо всіляко підтримувати такі ініціативи, адже приватні дитсадки допоможуть зменшити черги до державних дошкільних закладів. Це вже відома європейська практика.

Минулого тижня в Ірпені народилося 27 дітей – рекордна за останній рік  кількість новонароджених. Знаю, що всі вони у призначений час стануть випускниками дитячих садків. Ми робимо все можливо, щоб місць у дитячих садках вистачило усім дітям Приірпіння. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: школы,діти,випускники,Ірпінь,приірпіння
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.