У Незалежній медіа-профспілці України відбувся антистатутний переворот

22 квітня 2016, 18:21
Власник сторінки
Проповідник, правозахисник, видавець, письменник, журналіст.
1
6222
У Незалежній медіа-профспілці України відбувся антистатутний переворот

Прийняли так зване положення про грантову діяльність, відповідно до якого управління профспілкою де-факто перейшло до грантодавців.


Як член ревізійної комісії Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ) та резервний член комітету київської організації вважаю за необхідне публічно заявити, що в НМПУ відбувся антистатутний переворот і ревізійна комісія на даний час позбавлена можливості виконувати свої статутні функції. Особисто я примусово відключений від розсилки, де відбувається робоче спілкування членів статутних органів НМПУ та київської організації і співробітників апарату профспілки. 

Більшість членів Комітету НМПУ, діяльність яких щільно пов'язана із виконанням грантових проектів (далі – антистатутна фракція), прийняли так зване положення про грантову діяльність, відповідно до якого управління профспілкою в питаннях виконання грантових проектів здійснюватиметься не статутними органами, а керівником проектів, практично не підконтрольним статутним органам і підзвітним тільки грантодавцям. Вся звітність керівника проектів перед статутними органами, згідно із прийнятим антистатутною фракцією положенням про грантову діяльність, обмежується виключно наданням звіту, затвердженого грантодавцем. 

Розробляв зазначене положення юрист Олексій Ржанов, який користується беззастережною підтримкою антистатутної фракції, його слово для них закон, критика його суджень не терпиться. Пан Ржанов є оплачуваним виконавцем грантового проекту "Юридичне бюро", керівником якого є член Комітету Юка Гаврилова. Зокрема, саме Ржанов програв суди за позовами про відновлення трудових прав звільнених працівників телеканалу М1, причому не довів справу ані до касації, ані до ЄСПЛ, посилаючись на неактивність членів первинної організації. Валити вину на інших, в тому числі керівництво первинок, за нездатність Комітету НМПУ нормально організувати вирішення робочих питань стало прикрою звичкою членів Комітету та найманих на грантові кошти юристів НМПУ. 

Я поставив питання про перевірку діяльності Ржанова в "Юридичному бюро" через невідповідність положення про грантову діяльність Статуту НМПУ та елементарним вимогам юридичної техніки, а також через непрофесійний стиль спілкування Ржанова (образи замість реагування на конструктивну критику) та програні ним суди в трудових спорах, про які "Юридичне бюро" не взяло собі за труд звітуватися перед статутними органами НМПУ. Замість проведення такої перевірки антистатутна фракція солідаризувалася з хамською поведінкою Ржанова та вирішила унеможливити виконання ревізійною комісією її статутних функцій. Також планується розправа наді мною під виглядом "притягнення до дисциплінарної відповідальності". 

Вважаю, що зазначені дії антистатутної фракції більшості членів Комітету НМПУ в складі Юки Гаврилової, Олександра Тарасова, Ігоря Чайки, Сергія Штурхецького, Анни Андрієвської, Сергія Бобра грубо порушують п.п. 1.2, 5.15 Статуту НМПУ і спрямовані на встановлення тиранії антистатутної фракції у профспілці. Я не можу миритися з цією тиранією і не визнаю законність ані положення про грантову діяльність, ані будь-яких репресій проти мене з боку антистатутної фракції. Я боротимусь проти тиранії і, перш за все, вважаю за необхідне оприлюднити зміст робочого листування в розсилці, щоб упередити наступний шквал наклепів та образ, якими антистатутна фракція звикла відволікати увагу громадськості від власних помилок. Хай нас розсудять члени НМПУ. Я йду на цей вчинок в умовах крайньої необхідності, сподіваючись, що розголос ситуації допоможе відновити статутний лад в НМПУ, та керуюся статутним принципом гласності роботи керівних органів НМПУ.

Юрій Шеляженко, магістр права, редактор газети «Правдошукач», член ревізійної комісії НМПУ та Київської організації НМПУ, резервний член комітету Київської організації НМПУ.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: скандал,профспілки,журналістика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.