«Радіо Ера» та БФ «Пацієнти України» виграли суд проти фармацевтів

05 квітня 2016, 13:08
Власник сторінки
Журналістика
0
40

«Радіо-Ера» та БФ «Пацієнти України» виграли справу за судовим позовом Асоціації «Виробників ліків України» за нібито поширення недостовірної інформації.

Відповідне рішення оприлюднив Господарський суд м. Києва. Справа в тому, що Асоціація «Виробників ліків України», президентом якої є Петро Багрій, відомий «фаворит» тендерів Міністерства охорони здоров’я, звинувачувала пацієнтську організацію та ЗМІ в поширенні недостовірної інформації, що начебто негативно вплинуло на діяльність Асоціації (ст. 201 ЦКУ).   «Це абсурдна ситуація. Те, що в Україні існує тотальна корупція на кожному кроці – загальновідомий факт. Починаючи з реєстрації ліків і закінчуючи державними тендерами, наша країна пронизана корупційними схемами. Яскравим є той факт, що жодної назви компанії в інтерв’ю згадано не було, але Асоціація «Виробників ліків України» чомусь прийняли цю тезу на свій рахунок. Мабуть, це той випадок, коли «на злодієві шапка горить. Але ніхто і ніколи нам не закриє рота судами і погрозами», – зазначає Ольга Стефанишина, виконавчий директор БФ «Пацієнти України». Нагадаємо, 23 листопада 2015 року в коментарі «Радіо Ера» виконавчий директор БФ «Пацієнти України» Ольга Стефанишина, розповідаючи про нову систему державних закупівель ліків та вакцин через міжнародні організації торкнулася і теми реєстрації ліків в Україні.  Предметом позову стала фраза, «українські компанії звикли купувати сертифікати на реалізацію своїх продуктів та продавати ліки, якість яких не підтверджена лабораторними дослідами». Суд першої інстанції відмовив Асоціації «Виробників ліків України» у задоволенні позову. Фармацевти подали апеляційну скаргу, в процесі розгляду якої намагалися врегулювати спір укладенням мирової угоди. «Радіо Ера» та БФ «Пацієнти України» не порушили жодної норми законодавства, тому відмовилися  від мирового врегулювання спору. «Інформація, яка звучить у передачі, – є суспільно-важливою і переважає потенційну шкоду від її поширення. Крім того,  фраза витягнута з контексту інформаційної програми. Говорити про дискредитацію фармацевтичних гравців – це перебільшення, оскільки у ролику не згадано жодну фа-рмацевтичну компанію. Це означає, що жодного приниження ділової репутації не відбулося», - повідомляє представник ТОВ «ТРК «Радіо-Ера». 22 березня Київський апеляційний господарський суд відмовив Асоціації «Виробників ліків України» у задоволенні позову. Благодійний фонд «Пацієнти України» — організація, головною метою якої є — забезпечення всіх пацієнтів України ефективним лікуванням, об’єднуючи активістів для впливу на державні закони та політику. Нагадаємо, Асоціацію «Виробників ліків України» очолює Петро Багрій, який лише минулого року виграв 95% тендерів із закупівель ліків для хворих на гепатит.  
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: суд,пациент,лекарства,фармацевтика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.