У Полтаві зали гральних автоматів маскуються під інтернет-кафе

19 березня 2016, 13:16
Власник сторінки
Журналіст ГромадськогоТБ.Полтава
0
39

Полтавські громадські активісти здійснили рейд на розважальний заклад під назвою «Інтернет суспільство», всередині якого розміщене комп’ютерне обладнання, що імітує собою гральні автомати.


Усередині приміщення темно  вікна повністю заклеєні. Така атмосфера налаштовує на втрату орієнтації в часі та повне занурення в ігровий процес.

Як розповідають відвідувачі, приходячи до клубу, вони купують жетони і грають стільки, скільки їм заманеться. Різниця з принципом роботи гральних автоматів полягає тільки в тому, що гра відбувається на звичайних комп’ютерних моніторах.

Один з відвідувачів, який відмовився назвати своє ім`я, розповідає, що приходить сюди, аби відволіктися від наркотиків, спиртних напоїв та поганих думок. 

Незважаючи на те, що він має трирічну дитину, цей чоловік проводить вечори зовсім не в сімейному колі. Працює він на будівництві, а сюди приходить відпочити. Поруч з монітором стоїть пластиковий стаканчик з недопитим пивом та повна попільничка недопалків. Зал оповитий пеленою сигаретного диму.

«Адміністрація інтернет-кафе не несе відповідальності за те, на які сайти заходять відвідувачі. Які можуть бути претензії», – каже Станіслав Акімов, поведінка якого має ознаки сп’яніння.

Станіслава, на видимих частинах тіла якого можна помітити численні татуювання, в даному закладі бачать вже не вперше, причому зазвичай він знаходиться за стійкою адміністрації. Проте сам він стверджує, що просто заходить сюди пограти, як і інші відвідувачі.

Дівчата, які також сидять за адміністраційними стійками, теж переконують, що вони тут не працюють. Одна взагалі відмовилася пояснювати причину свого перебування в «інтернет-кафе», друга почала стверджувати, що заміняє іншу дівчину і вийшла попрацювати буквально на пару змін.

За документами, власником розважального центру "Інтернет суспільство" є 30-річний Валентин Міненко.

Активісти акцентують увагу на наявності поблизу даного розважального закладу ломбарду, де можна закласти певні речі та отримати гроші на гру.

Слід зазначити, що такий заклад у Полтаві далеко не один. Це інтернет-кафе – вже третє за рахунком, де побували активісти. Усього ж подібних закладів у місті – близько 45-ти, розповідає Віра Маслак.

На виклик громадських активістів до приміщення закладу прибув наряд поліції. Старший сержант поліції Олександр Сагайдачний пояснив, що задля того, аби розібратися в ситуації, необхідно спершу провести експертизу.

Після прибуття на місце події членів слідчо-оперативної групи комп’ютерне обладнання було вилучено та направлено на подальшу експертизу.

За даним фактом порушена кримінальна справа.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Полтава,активисты,Гральні автомати,активісти,інтернет,поліція,гральний бізнес,гральні заклади
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.