Блокада російських вантажівок

05 березня 2016, 20:52
Власник сторінки
sound980@yandex.ua
1
380
Блокада вантажівок у Кіптях

Останні новини із блокади на Чернігівщині

Сьогодні вранці мені зателефонували та повідомили про те, що у населеному пункті Кіпті Козелецького району "тітушки" готуються до нападу на активістів, які блокують транзит російських вантажівок через Україну. Зібрався та поїхав із хлопцями туди. 

Блокада у тому місці розпочалася кілька днів тому, а організатором стала політична сила "Свобода". Вже вчора пізно ввечері 6-х учасників акції оточили кремезні чоловіки, що назвали себе водіями вантажівок та почали провокувати бійку і намагалися силоміць зупинити блокаду. Тоді активісти, аби не допустити кровопролиття, вирішили на їх вимогу відступити. 

Проте, вже сьогодні, всі вони зібралися з новими силами, і активістів блокади було вже не 6 чоловік, а близько 20. Сьогодні під вечір, коли я звідти виїхав разом із місцевими Ніжинськими учасниками блокади, туди ще із Києва надійшла підмога людей. Тому розігнати таку кількість вже буде дуже не просто, тим паче, участь у ній беруть і бійці добровольчих батальйонів.

Розповім про те, як проходила блокада сьогодні вдень. Коли ми туди приїхали, там були не лише учасники акції, але і її противники, котрі називають себе, як і минулого разу, "водіями фур", і прийшли вони туди із метою зупинити акцію, аргументуючи це тим, що вони (активісти) перешкоджають їм вести бізнес. Але учасники блокади запевняли перевізників, що у час неоголошеної війни вести торгівлю із країною-агресором - недопустимо. І ці сперечання між двома сторонами тривали годинами, доходило навіть і до невеликої бійки. Під вечір противники блокади розійшлися.

Наразі акція продовжується і відступати ще ніхто не збирається. Також було вирішено зупиняти і вантажівки фірми "Рошен" через продовження бізнесу на крові керівником держави.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: блокада российских фур
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.