Гра з підвищеною соціальною відповідальністю

27 січня 2016, 15:30
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
54
Гра з підвищеною соціальною відповідальністю

Білоцерківський професійний футбольний клуб «Арсенал-Київщина» допоміг волонтерам зібрати кошти на допомогу ЗСУ.

Не знаємо, як там Прем’єр-ліга, а от ПФК «Арсенал-Київщина» завжди був соціально активним клубом. В той час, коли професійний спорт у Білій Церкві знищено, а усі видатні спортивні перемоги здобуваються людьми з обмеженими фізичними можливостями, «А-К» з регулярністю автоматної черги ініціює соціальні проекти.

Цього разу було вирішено провести традиційний благодійний матч присвячений Дню Соборності України, а зібрані під час матчу кошти передати волонтерам з групи «Час змін». «Я вельми вдячний, що «Друзі Арсеналу» підтримали ініціативу футбольного клубу і в міру своїх сил та можливостей фінансово допоможуть нашим хлопцям, котрі нині на сході країни боронять рідну земля від рашистської саранчі», - сказав прес-секретар ПФК «Арсенал-Київщина» Андрій Варакін.

Варто зазначити, що не вперше «Арсенал-Київщина» і його директор Олександр Синьоокий простягають руку дружби й допомоги Збройним силам України. А найбільш яскравою подією став минулорічний футбольний матч між командою професіоналів і військовослужбовцями Білоцерківського зенітно-ракетного полку.

Тоді профі перемогли, але якби були змагання у стрільбі по повітряним цілям, то результат був би іншим. Зрештою «канонірам» треба підтягнути результати, бо поки Білоцерківський ЗРП свої завдання виконує, і БЛА ворога збиває, то футболісти «пасуть задніх» в турнірній таблиці.

Цього разу проти футболістів «А-К» вийшли змагатися аматори, які працюють в різних сферах суспільного життя: банкіри, музиканти, актори, підприємці, футбольні функціонери. Не обійшлося і без найвідданіших прихильників футболу, тобто – фанів. Честь кольорів «А-К» відстоювали гравці основного і резервного складу, які залишилися у міжсезоння в Білій Церкві, на чолі зі своїм капітаном Вадимом Гетьманом.

Саму гру можна було назвати тренуванням з підвищеною соціальною відповідальністю. На жаль, календар змагань у Другій лізі складено таким чином, що насолоджуватися футболом ми можемо із великими перервами. Ну немає у нас футбольної інфраструктури. Тож футболісти і їхні друзі намагалися показати свої найкращі якості.

 

Тут вам і чисто мініфутбольні перекочування м’ячика підошвою, коротенькі паси, піжонські педалади і прокидування в «очко». У всіх цих компонентах «каноніри» були швидші, точніші й наполегливіші, ніж «Друзі». Тому й рахунок на їхню користь нікого не дивував.

Але «Друзі», коли збиралися з духом і відчували розслабленість футболістів нагнітали обстановку біля воріт «Арсеналу». Кілька красивих комбінацій і влучних ударів їм вдалися.

 

Але хіба ж результат в цій грі важливий? «Які б проблеми зараз нас тут не турбували, хлопцям на передовій, все одно значно важче. Я люблю грати у футбол, але привабила мене, в першу чергу, мета матчу, тому що особисто знаю, які проблеми є із забезпеченням армії. По мірі сил, підтримую хлопців. Тим більше, що і я теж потрапив свого часу у другу хвилю мобілізації, як офіцер запасу. А тим хлопцям, що зараз там, бажаю: нехай повертаються живими!» - поділився своєю мотивацією участі у матчі незмінний лідер гурту «ЗаКрай» Руслан Соловйов.

Після гри відбулася церемонія нагородження кращих гравців команд і передача зібраних коштів волонтерам. Усі присутні отримали не лише задоволення від гри, а від причетності до доброї справи. Нехай же битви в Україні будуть точитися лише на спортивних майданчиках між друзями-суперниками.

Фото: Тетяна Виговська, Вадим Сломчинський

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Спорт,волонтерство,Біла Церква,зона АТО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.