У ВНАУ презентували проект «Аграрні розписки в Україні»

14 грудня 2015, 09:09
Власник сторінки
3
43

7 грудня студенти, викладачі, аспіранти та науковці економічного факультету ВНАУ мали можливість ознайомитись з основними аспектами роботи проекту «Аграрні розписки в Україні».

Ініціаторами семінару стали центр післядипломної освіти та дорадництва Вінницького національного агарного університету, департамент агропромислового розвитку ОДА та Міжнародна фінансова корпорація . Автором закону про аграрні розписки є доктор економічних наук, професор,академік НААН України, Президент ВНАУ Григорій Калетнік.

Будучи народним депутатом , головою комітету Верховної ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, він ще у 2012 році подбав про альтернативний спосіб кредитування аграрного сектору України. Залучення аграрних розписок створює нові можливості більш прозорого та ефективного кредитування малого та середнього агробізнесу.

За оцінками фахівців,найпоширенішим механізмом отримання реальних фінансових вливань для забезпечення розвитку господарської діяльності є застосування кредитування. Проте усі галузі економіки України, зокрема і сільське господарство, потерпають від недолугих, порівняно з розвинутими країнами світу, умов кредитування реального сектора. Аграрна розписка – це зобов’язання сільгоспвиробника   у назначений термін поставити продукцію в обмін вже на отримані  матеріальні ресурси замовника. Полтавщина стала пілотною областю,де було вперше, та досить ефективно  застосовано цей закон. Незабаром і на Вінниччині сільгоспвиробники матимуть можливість брати кошти під заставу. Предметом такої застави може бути виключно майбутній урожай сільськогосподарської продукції. Для широкого ознайомлення аграріїв області з цим фінансовим інструментом з 3 листопада по 11 грудня 2015 року в районах Вінницької області проводяться семінари фахівцями Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та Міжнародної фінансової корпорації.

У  день  проведення семінару «Про аграрні розписки в Україні» Центром післядипломної освіти та дорадництва ВНАУ було проведено курси для майбутніх дорадників аграрного сектору регіону. Після опрацювання навчальних програм фахівці мають можливість підвищувати рівень знань і практичних навичок прибуткового ведення господарства сільгоспвиробників та сільського населення в умовах сучасної ринкової економіки.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.