Асфальтний барон по-полтавськи

03 жовтня 2015, 01:33
Власник сторінки
Журналіст
1
5902
Асфальтний барон по-полтавськи
http://www.work.ua/resumes/682087/

Хто відповість: «Коли на Полтавщині будуть якісні дороги?»

Асфальтний барон по-полтавськи

Хто відповість: «Коли на Полтавщині будуть якісні дороги?» На це питання можна знайти відповідь в місті Полтава, по вул. Куйбишева 22. Вже другий рік за якість доріг в колисці української культури відповідає Іщенко Володимир Вікторович.

 Хочу донести до відома, що теперішній керівник ДП «Полтавський облавтодор» очолює людина, яка ще буквально 2 роки тому була безробітною, а зараз входить в еліту «асфальтних баронів» України. Нікому не секрет, що робота на посаді голови автодору області зобов’язує «гріти» руки на державних коштах на корить тих, хто стоїть на щабель вище в тіньовому дорожньому бізнесі.

Молодий спеціаліст перейняв науку попередників і зумів створити більш досконалі схеми для викачування державних коштів, а це все при тому, що він є представником так званої постреволюційної влади, яка отримала свої регалії за рахунок невинних жертв Майдану.

 Як мені стало відомо, єдиною структурою, що займається ремонтом та будівництвом доріг Полтавщини є ДП «Полтавський облавтодор», тому в даній сфері прослідковується повна відсутність конкуренції, тому що тендери серед будівельних компаній не проводяться і, як наслідок, це є безпосередньою причиною жалюгідного стану доріг області.  

Підтвердженням фактів зловживання службовою діяльністю є перевірка Держфінінспекцією фінансово-господарської діяльності Служби автомобільних доріг у Полтавській області. Під час перевірки фахівці інспекції виявили порушення у роботі служби, що призвели до фінансових та матеріальних втрат на суму 63,5 мільйони гривень. Також було виявлено порушення процедури державних закупівель та факти неефективного використання бюджетних коштів. Період діяльності автодору, який потрапив під перевірку — з 1 липня 2012 року по 31 березня 2015-го.

Зокрема, ДП «Полтавський облавтодор»  завищував обсяги та вартість виконаних ремонтно-будівельних робіт на суму 13,3 мільйони гривень.

Крім того, підприємство придбало у чотирьох райдержадміністрацій декілька ділянок, на яких передбачено розміщення автомобільної дороги Київ — Харків — Довжанський (ділянка Лубни — Полтава). Проте немає жодного документу, котрий підтверджував би факт придбання цих земель. Автодор перерахував на користь цих районних адміністрацій 49,6 мільйонів гривень, однак в документах останніх немає зобов’язань перед автодором.

Працівники фінінспекції також виявили, що Служба автодоріг взялася виплатити кредит у 263,8 мільйони гривень, не маючи на це відповідних повноважень. Втім, джерел та законних способів погашення кредиту в бюджеті немає. До того ж, ця кредиторська заборгованість не відображена в бухгалтерському обліку установи.

Прес-служба Держфінінспекції в Полтавській області повідомляє, що автодору заблокували рахунки, на 12 посадових осіб Служби склали протоколи. 8 з них — це протоколи про адміністративну відповідальність, 5 — порушення законодавства в сфері державних закупівель.

Не такого покарання заслуговує керівництво, що отримало свої повноваження у такий не простий для країни час, яке замість наведення порядку на автошляхах області, в першу чергу зайнялося покращенням власного матеріального становища за рахунок коштів платників податків в кращих традиціях «злочинної влади».

Хотілося б звернутися до  Володимира Вікторовича безпосередньо, і нагадати йому рядки, які він вказував у власному резюме за 2013р.:

«Работа для меня - часть жизни, которую хочется прожить с пользой! 
Работа для меня - это выкладка по полной программе!
Работа для меня - это ответственность, коммуникабельность и объективность!
Всё, что в жизни я сделал и сделаю - это часть моего профессионализма и души!
Оптимизм и уравновешенный подход к работе - это моё жизненное кредо!
Работа для меня - это путь к достойному заработку и полноценному отдыху!»

            Щиро раджу Вам почати працювати, а НЕ обслуговувати інтереси багатіїв, НЕ красти і НЕ давати красти, а просто робити дороги на благо Полтавчан.     

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.