Музей советської окупації

29 квітня 2015, 21:23
Власник сторінки
1
121

Гніт більшовицької машини.

Музей совєтської окупації. Три слова, а стільки болю. Цей музей залишає в памяті живі рани, які потребують часу для лікування. Я давно чула про цей музей, і видно сама доля направила мене туди. Переступивши поріг, по тілу пробігли мурашки, а всередині було щось таке, що ніби й лякало, але від того відразу затамовувало подих. Історія мого народу. В голові відразу виникало безліч питань. Чому ж саме ми? За що?

Режим більшовиків приніс для України багато лиха, підтвердження якого багато років старанно приховувалося владою. Але тепер, наша країна вільна і не без добрих людей, які відкривають нам очі на страшне минуле: дії каральної машини більшовизму. Засновники музею без всілякого остраху подали людям страшну правду, яку не можна ігнорувати. Та інформація шокуюча, але лише так можна дізнатися «зворотній бік правди». Як виживали ті, хто любив Україну і боровся за неї до останнього подиху.

Центральною в музеї є експозиція «Забуттю не підлягає: хроніка комуністичної інквізиції 1917-1991 рр.»  Невдовзі у музеї почали з’являтися інші експозиції «Київський мартиролог (знищені комуністами архітектурні пам'ятки Києва)», «Українські Соловки», «Голодомор у фотодокументах» та «Народна війна». Прийшовши до музею, не обовязково наймати екскурсовода. У музеї є понад 300 стендів, на яких зображені фотографії тодішнього життя людей. Під фото – підписи, історії та цілі розповіді.    Працівники музею – найкваліфікованіші майстри свого діла, чудові люди, для яких музей є другим домом, до якого вони тебе запросять і почастують найкращими історіями до кави. Музей зовсім невеличкий, але на мене справило велике враження  те, що у такому малесенькому приміщенні є актова зала на 75 місць, де можна переглянути фільми на історичну тематику, послухати цікаві лекції і проводити відкриті уроки.

Розпитавши екскурсовода про життя музею я зробила певні висновки: у наш час музей більшість відвідувачів музею – студенти та старшокласники. Бувають і гості старшого віку, але це рідкість. Тому йде активна популяризація музею. Видаються високоякісні комплекти українською та англійською мовами, друкуються книжки, які передаються в українські діаспори по всьому світу.

Я рекомендую відвідати читачам цей музей. Він запав мені в душу, полонив моє серце і розум. Саме там люди зможуть відкрити для себе гірку правду про більшовицькі часи для нашої України. Особливо це є актуальним на сьогоднішній день. Музей советської окупації змінив моє бачення на історію та залишиться в моїй памяті на все життя.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.