Народ не готовий до «антиолігархічного Майдану»

24 березня 2015, 13:11
Власник сторінки
депутат міської ради Ужгорода
4
277
Народ не готовий до «антиолігархічного Майдану»
Хто б з них не переміг, програє Україна.

В Україні почалася нова, ще небезпечніша від російської агресії, війна між олігархами. Вона вже охопила всю державу, а її основний фронт проходить у Києві.

Українці мають знати як діяти в цій ситуації, як захистити себе і державу. Завдання політиків, обранців народу дати людям дороговказ, як діяти в цих умовах. «Олігархічна війна» розгорнулася за контроль над державними компаніями та структурами. Воюють всі проти всіх. Коломойський проти Пінчука, Єремеєв проти Коломойського, Фірташ проти Пінчука і Коломойського. У своїх конфліктах олігархи використовують всі свої наявні ресурси: власні засоби масової інформації, зв’язки в органах влади і правоохоронних органах, навіть підконтрольні їм воєнізовані структури.

На чий бік ставати?

У ситуації, коли один олігарх, прикриваючись державою, хоче забрати в іншого надвелику прибуткову напівдержавну компанію, добрих і поганих немає – вони однаково небезпечні для держави. Люди не повинні ставати заручниками боротьби олігархів, куплятися на пропаганду підконтрольних їм центральних каналів. Якщо ставати на бік когось із олігархів або намагатись примирити їх, щоб не розвалилася держава, то нормальної цивілізованої країни все рівно не буде. Олігархічний бізнес працює за методом «витискання останніх соків», тому ні для держави, ні для людей нічого доброго не несе. Незалежно від того, хто переможе у цій «війні», олігархи будуть до кінця витискати з держави «останні соки», знищуючи українську економіку та українську державність.

Йти проти всіх?

Інший шлях – це виступити проти всіх олігархів. Однак зараз народ не готовий до нового «антиолігархічного Майдану». Українська армія та добровольчі батальйони воюють на Сході, зусилля волонтерських організацій теж зосереджено на допомозі нашим бійцям. Та й після невиконання владою вимог Революції Гідності, народ не готовий до великих акцій громадської непокори. А виступ народу проти діючої олігархічної системи спричинить тимчасовий ефект примирення основних олігархічних груп перед загрозою їх основного ворога – народу України. Боюся, що в цей час ми не спроможні виграти війну проти олігархів.

Готуватися до «антиолігархічної революції»

Зараз найважливіше, щоб у війні олігархів найменше потерпіли прості люди та державні структури, які все ще потрібні нашому народу. Хай олігархи воюють між собою, а ми будемо готуватися. Не просто чекати, а саме готувати народ до «антиолігархічної революції». Для цього суспільно активні громадяни, адекватні політики, які не годуються з рук олігархів. Представники малого та середнього бізнесу мають об’єднатися. Наше спільне завдання підготувати народ, створювати громадські організації, незалежні об’єднання громадян, нові політичні партії, які будуть утримувати своїми внесками прості громадяни, а не олігархи. В Україні має початися «мобілізація» народу на мирну «війну» з олігархами. Тоді наш народ зможе здійснити «антиолігархічну революцію». І вона не обов’язково відбудеться на Майданах, вона може відбутися й під час виборів, коли люди будуть голосувати за своїх народних представників, а не за ставлеників олігархів. Але така Революція відбудеться, а її час залежить від того, наскільки швидко об’єднаються люди, які хочуть жити у справді новій країні, де буде воля і влада народу.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,політика,олігархи,захват Укртранснафты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.