Рецензія на фільм "Гра в імітацію"

27 лютого 2015, 18:16
Власник сторінки
0
119
Рецензія на фільм  Гра в імітацію

26.02.2015.

«Гра в імітацію» - реальний тест справжнього Алана Тюринга, за допомогою якого однойменний персонаж Бенедикта Камбербетча визначає до якої категорії відноситься об'єкт перевірки, відрізняючи в ньому людину від машини, так само як і автори цієї картини, без оголошення, що піддають контролю глядачів цієї картини, занурюються в аналіз детективно-історичного трилера, вирощеного на біографічній основі особистого життя видатного вченого, використаної тут як індикатор людських почуттів.

Картина оповідає про геніального математики Алана Тюринга, який під час Другої світової війни зміг, не без допомоги своїх колег, розгадати ключ до «Енігми» - головної шифрувальної машині Німеччини.

Йдучи на цей фільм, ніяк не очікувала, що він викличе такі незабутні емоції. Приємно було переглядати картину у ті моменти, коли у залі наставала цілковита тиша й люди переставали жувати попкорн.

Якщо Ви очікуєте побачити в цьому фільмі війну, то її тут по суті немає. Вона лише фон, яка покликана показати значення Генія. Якщо Ви очікуєте побачити соціальну драму про незвичайну людину - то вона тут є.

Геній – це людина самотня, бо незрозуміла. Геній, як і не геній, автоматично одержує у спадок цілий комплекс проблем, в які він запрягається і його запрягають. Математик,  у якого не вірили, але який впевнено йшов далі до своєї мети.

Гра Кембербетча, що, здається, набирає популярність з кожним днем – неперевершена. Це людина, яка просто заслуговує неймовірної поваги. Роль підходить цьому акторові, що не менш блискуче зіграв Шерлока.

«Оскар» за кращий монтаж - мінімум (і, мабуть, максимум), чого заслуговує цей акуратний і академічний фільм про те, що у кросвордів і людського спілкування куди більше спільного, ніж прийнято думати.

До дрібниць продумані діалоги, поведінка персонажів, постановка кадрів – усе це переглядається на одному подиху й створює відчуття присутності.

На мою думку, фільм має слугувати неабияким поштовхом і для морального виховання нації. У ньому піднято багато проблем, такі як ставлення до гомосексуалістів та незвичних людей. Важливу роль тут відіграє дружба, кохання і взагалі людські стосунки.

Щиро раджу переглянути цей фільм тим, хто ще не ходив. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.