У Львові ДАЇ зупиняють авто і роздають повістки водіям

09 лютого 2015, 10:07
Власник сторінки
0
303
У Львові ДАЇ зупиняють авто і роздають повістки водіям

Від користувачів facebook почали надходити повідомлення, що з ДАЇ ще чергують предствники військомату, які тут же переписують дані водія і виписують та вручають повістку.

Після того як одинадцять блокпостів створили на в’їзді до Львова, а також на магістральних трасах на межах із сусідніми областями від користувачів facebook почали надходити повідомлення що з ними ще чергують предствники військомату, які тут же переписують дані водія і виписують та вручають повістку.  

"УВАГА!!!!!
Нова схема вручення повісток про мобілізації!!!!!
Працівники ДАІ зупиняють вас, беруть права та запрошують до них в транспортний засіб (усе дуже ввічливо), ви сідаєте, а там військовий комісар з повісткою в яку тільки вписує ваше ПІБ. Так вчора зупинили мого знайомого по дорозі в Самбір."

Дідух Андрій

"Увага, Львів! 7.02.2015р. На в'їздах в місто стоять пости 1 даішник + 1 автоматчик + 2 з військомату. Даїшник зупиняє і бере права і техпаспорт, просить вийти з авто, представники військомату намагаються виписати повістку прямо на дорозі. Правомірність таких дій викликє сумніви, м'яко кажучи. Майте на увазі і будьте готовими гідно повестися в подібній ситуації. Незайвою буде консультація юриста."
Natalia Dziklevych

Цю інформацію підтвердив речник обласного військкомату Роман Поронюк. За його словами, повістка дається для уточнення облікових даних у військкоматі. Таким чином військовозобов’язаний не має можливості не отримати повідомлення про виклик до військкомату, а відтак і уникнути відповідальності за ухилення від мобілізації.

На черзі каси в супермаркетах, школи та дитячі садки, де повістки будуть вручатись дітям, щоб ті передали їх батькам? Наскільки відповідають закону дані дії ДАЇ та військових комісарів?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: мобілізація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.