ДОКТОР «ЗЛОДІЙ»

21 грудня 2014, 19:20
Власник сторінки
0
503
ДОКТОР «ЗЛОДІЙ»

Орест Фурдичко - Доктор "Злодій"

Орест Іванович Фурдичко, доктор сільськогосподарських наук, дійсний академік та директор столичного Інституту агроекології та природокористування, після закінчення каденції народного депутата України та виходу на «політичну пенсію», вдало влаштувався у кріслі директора вищеназваного інституту.

Треба зауважити, що тематична спрямованість інституту, який він очолив, для Фурдичко була незрозумілою і нецікавою. Крім лісогосподарських афер Ореста Івановича взагалі нічого не цікавило.

Тому, опинившись у кріслі директора інституту та здобувши незрозумілим чином ступень академіка, Фурдичко повернувся до старого і став «дахувати» махінації з українським лісом.

На щастя, після революції Гідності у вчорашнього пройдисвіта справи пішли вкрай кепсько, а ще й лісова спільнота вирішила поставити його на місце. Тому нещодавно лісівники звернулися з відповідною заявою до Голови Державної агенції лісових ресурсів:

Звернення працівників лісової галузі

до Голови Державної агенції

лісових ресурсів України

Чернякова В.В.


Шановний Валерій Вікторович!

Хочемо через засоби масової інформації звернутись до Вас з приводу Вашої "правої руки" – голови громадської ради при державній агенції

Фурдичка Ореста Івановича.

Наскільки ми розуміємо, громадська рада має допомагати Голові агентства і колегії вирішувати всі нагальні і складні питання, яких сьогодні предостатньо в лісовій галузі. Що ж виходить на справді? Після того як звільнився Маурер В.М. "тишком нишком" зібралась жменька деревообробників, яких відшукав Фурдичко, а Ви, Валерій Вікторович, цю подію проспали – і от вже є громадська рада.

Ми не хочемо ображати деревообробників, там є частина достойних і порядних керівників підприємств, які навіть боролись із колишнім головою агенції – корупціонером Сівцем, але ж є велика кількість так званих малих підприємців, які хочуть купити по малій ціні ліс, і продати його на експорт, а валюту залишити в офшорах.

Всім зрозуміло що переважне право реалізувати деревину належить державним лісгоспам і цього не треба боятися говорити на всіх рівнях – адже ми ліс доглядаємо, охороняємо і валюта залишиться в Україні. Виростити ліс – це важкий труд і це знає навіть Фурдичко, хоч він і ніколи не служив в лісовій галузі, за що й був вигнаний з позором. І тепер теж своїми діями розвалює галузь, бо за гроші служить іншим.

А ми, особливо львів'яни, знаємо як ніхто "академіка" дуже добре, от тільки деякі діяння цього "лісника":
- Приватизація "Будинка лісника" м. Трускавець;
- Приватизація їдальні Лісторгпостач с. Брюховичі;
- Приватизації новозбудованого лісового кордону Старосамбірського лісгоспу м. Старий Самбір;
- Діяльність (примусове страхування лісників) у закордонній страховій компанії SiInvest (Grave);
- Сприяв за хабарі написанню і захисту дисертацій;
- Збудував велику кількість власних маєтків у м. Київ, м. Лівів, с. Солонка, с. Брюховичі, с. Бродики, а також придбав квартири в м. Києві, будучі на посаді державного службовця.

Дуже жаль, що пішли на поводу у Фурдичка такі люди, як Яресько О.П. і Кривов'язий С.Й., які насправді галузь ніколи й не захищали.

Просимо Вас, Валерій Вікторович, негайно доукомплектувати громадську раду новими керівниками підприємств, які дійсно близькі по духу до лісової галузі, таких в Україні десятки.

Люди оберуть нормальних, чесних керівників ради, а Фурдичку пора за грати.

З повагою,
Представники лісового підприємств
а

 

Розповідаючи про блискавичну кар’єру Злодія Фурдичко, треба згадати його найближчих родичів, руками яких він вміло формує свій статок.

Так от, не так давно Львівська обласна рада надала в користування мисливському господарству «Свірж» угіддя площею понад 9,6 тис. га терміном на 49 років. Під час свого сесійного засідання 9 грудня, за відповідне рішення проголосували 68 депутатів.

Згідно з додатком до рішення сесії ЛОР, ТзОВ «Свірж» отримує в користування 9, 6 тис. га мисливських угідь, з яких 3, 4 тис. га - польові угіддя, 6, 2 тис. га - лісові угіддя та 52 га водно-болотні угіддя. Межі мисливських угідь проходять від села Стрілки автомобільною дорогою через села  Волове, Мостище, Підгородище, Романів, Селиська, Ганачівка, Затемне, Коросне, місто Перемишляни, села Ушковичі, Кимир, Стоки, Стрілки.

Відомо, що з 2000 року мисливське господарство «Свірж» мало у користуванні угіддя площею 7,9 тис. га у тому ж Перемишлянському районі. Однак рішенням від 9 грудня депутати ЛОР розширили площу мисливських угідь, що передали у приватні руки на 1, 7 га.

Засновниками ТОВ «Мисливське господарство «Свірж» є троє людей: Любов Фурдичко, дружина екс-нардепа Ореста Фурдичка, Леся Тимків та Володимир Височанський, депутат Перемишлянської райради від ВО «Свобода».

Володимир Височанський також є директором ТОВ «Узлісся», котре належить народному депутату від «Свободи» Ігорю Кривецькому, більше відомий на призвісько «Пупс». Ця компанія володіє великим готельно-відпочинковим комплексом «Edem Resort» у селі Стрілки Перемишлянського району. Мисливські угіддя, передані ТзОВ «Свірж» на 49 років, розташовані поруч з комплексом Кривецького.

А ще існує рідний брат Ореста Фурдичко – Василь. Йому Орест Іванович купив посаду державного інспектора сільського господарства Держсільгоспінспекції у Львівській області. Тому Василь Іванович Фурдичко став «відпрацьовувати» благодійність брата, приймаючи «під дах» усіх, кого бачить.

Так, наприклад, сталося з фермерським господарством АПК "Грозьове". Завітавши туди на перевірку, Василь Фурдичко на паперці написав "2000", що означало щомісячну "данину" інспекторові.

Після відмови керівника господарства давати хабар, Фурдичко сам з'явився на фермерське господарство. У результаті і було виявлено "численні" порушення, які стали підставою звернення до суду з вимогою розірвання орендної угоди та знесення самовільно збудованих споруд.

Про те, що інспектор вимагав хабара і, коли його не отримав, вирішив "поквитатися" через очільника прокуратури, висловили й адвокат господарства Іван Макар, і сільський голова Грозьово Федір Поліжак.

Таких прикладів безліч. Бід на жаль, в іншому – зараз Орест Іванович Фурдичко продовжує очолювати київський Інститут агроекології і нахабніє на очах. Він вже відверто називає науковій молоді вартість кандидатських дисертацій та наукових робіт. Фурдичко впевнений у своїй безкарності і втому, що його  завжди підтримає діючий Президент національної академії аграрних наук України та його щирий друг – Ярослав Гадзало. Шкода, що сам Гадзало не здогадується про «щирість» Доктора Злодія.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.