Україні потрібен Парад Перемоги!

21 серпня 2014, 14:33
Власник сторінки
Координатор Громадської кампанії "За відповідальну владу", журналіст
0
51

Україна єдина, і коли на Сході гинуть люди, влада має створювати умови для безпеки, оборони і реформування країни, а не керуватися древньоримським принципом "хліба і видовищ" і в тиху дерибанити бюджетні кошти прикриваючись символічними дійствами.

З наближенням дати відзначення 23 річниці Незалежності України різні експерти, політики та громадськість почали жваво обговорювати  доцільність проведення такого заходу під час війни на Донбасі. Генералітет аргументує таке рішення необхідністю підтримки бойового духу військових в АТО, а також бажанням продемонструвати світу, що армія у нас потужна і вона єдина з народом.

"Одноразовий" захід такого масштабу навряд зможе підбадьорити солдата на передовій так, як це може зробити броня. А демонструвати, що армія з народом потрібно в інший спосіб. Більше того, для тих, хто підтримує армію -  таких демонстрацій точно не потрібно. Проте, 80 мільйонів гривень, можновладці вирішили  спустити на видовище. А на ці гроші можна було придбати дуже потрібні нашим солдатам бронежилети та каски, придбати медикаменти, харчі чи  пальне.  Для прикладу, зараз у мене вдома двоє бійців, яких українські командири відрядили на війну. Добре, що хоч дали бронежилети і ... каски часів ІІ Світової війни. Тож сьогодні я займаюся пошуком і придбанням сучасних кевларових  касок, і іншої амуніції, яка має захистити тих хлопців у бою. А ще купив їм квитки на дорогу, бо армія не дала коштів на проїзд бійців і зону АТО.

Складається враження, що український народ має боротися за незалежність країни не лише з зовнішнім агресором, але й з внутрішнім, в особі генералів і політиків, які на ведення АТО запроваджують військовий податок та грають на почуттях небайдужості, закликаючи населення  переказувати власні кошти на проведення АТО, а тим часом розкрадають мільярди прикриваючись патріотичними лозунгами.

Для прикладу, Верховна Рада на передодні свята підняла бойовий дух спонсорам ДНР і ЛНР. Вдумайтесь, законом «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції», який був прийнятий 14 серпня , український парламент надав пільги громадянам, які живуть в зоні АТО (а багато хто воює проти України), скасувавши пеню на штрафи, які нараховуються по кредитних зобов’язаннях. Також, тим же законом, запроваджено мораторій на перевірки підприємств в зоні АТО, які доволі часто фінансують ДНР і ЛНР і ремонтують техніку бойовиків. Ще й доручили поширити на ці підприємства форс-мажорні обставини, що дозволяє фірмам з Донбасу, які здебільшого належать Януковичу і його поплічникам, не виконувати договірні зобов’язання! Тобто, український парламент підтримав громадян і підприємства, які доволі часто допомагають знищувати Україну на Донбасі! До слова, підприємства, які не перебувають у зоні АТО і допомагають українській армії та добровольчим батальйонам встановити українську владу на Донбасі таких пільг депутати чомусь не придумали!!!

Ну, і, закон «Про санкції», який був прийнятий того ж дня також напевно підбадьорив прибічників Новоросії. Депутати в цей день так перепрацювалися, що широкорозпіареним законом «Про санкції» вони вирішили застосувати кару до юридичних і фізичних осіб, які здійснюють терористичну діяльність! А це означає, що спочатку, суд повинен визнати, що, наприклад «Тазпром», чи якийсь банк, який фінансує диверсантів на Донбасі, здійснює терористичну діяльність, після чого Україна по відношенню до нього застосує санкції. Ну, не маразм!  Після такого закону український уряд і політики, які увесь світ просять ввести санкції проти Росії і Путіна, мають, як мінімум, вибачитися перед США і ЄС, які вже ввели санкції до фізичних і юридичних осіб на підставі висновків їхніх фахівців.

Україна єдина, і коли на Сході гинуть люди, влада має створювати умови для безпеки, оборони і реформування країни, а не керуватися древньоримським принципом "хліба і видовищ" і в тиху дерибанити бюджетні кошти прикриваючись символічними дійствами.

Україні потрібен Парад Перемоги, а не «бенкет під час чуми»!  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.