Знімай мантію, одягай камуфляж, або Війна тобі замість правосуддя

28 липня 2014, 13:36
Власник сторінки
Проповідник, правозахисник, видавець, письменник, журналіст.
0
507
Знімай мантію, одягай камуфляж, або Війна тобі замість правосуддя

Цю історію я дізнався від знайомого адвоката. У нього може зірватися судовий процес по кримінальній справі, бо суддю... викликали у військкомат!


Йдеться про суддю Олександра Яковлєва з Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області. Я спробував перевірити інформацію: у канцелярії суду після довгої паузи сказали "ми такої інформації не надаємо", прямий телефон судді зайнято.

Адвокат характеризує суддю Яковлєва так: "Принциповий, порядний, грамотний, незважаючи на молодість". І боїться, що повісткою в армію "правоохоронці" бажають розправитись над принциповим суддею.

"Якщо нам призначать нового суддю, мабуть, доведеться починати процес спочатку. А він вже рік триває. І підсудний, провина якого не доведена, два з половиною роки в СІЗО сидить. Йому що, тепер ще рік сидіти?!" - бідкається адвокат.

Мабуть, такі проблеми будуть не тільки у мого знайомого. І випадок непоодинокий. В Одесі, наприклад, призвали аж шістьох суддів.

На розгляді кожного судді - десятки, якщо не сотні справ. Якщо на додачу до цього суддів потягнуть під кулі, механізм правосуддя напевне застопориться.

І що у нас після цього залишиться від правової держави?..
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: правосуддя,Призовна кампанія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.