Екс-легітимний

09 квітня 2014, 22:37
Власник сторінки
Студент, сисадмин.
0
66

За його словами - легітимний, за його діями - уреоплазма.

І от не дає мені вже стільки місяців спокою наш екс-президент. За його словами він і живий, і легітимний, і взагалі, позиціонує себе майже як простий український селянин, якому кляті татари хатинку спалили, коня і корову відібрали, а малого онука у яничари забрали, себто, якщо виразитись «заморським» словом, люстрували. 
Бог з ним, з його хатинкою, з нею розберемось. Чорт з ним, з його онуком, буде свині пасти, бо людей з нього і так не буде, що люструй, що не люструй. Тут, скажімо, повіримо на слово. Так, кумедно, використав вираз «вірити на слово» по відношенню до любителя чужих шапок. Можна було б звичайно вмовити президента сказати слова покаяння у очі кожному громадянинові, а після цього гречно попросити підставити щелепу під міцний кулак у знак вдячності. Але не любить президент прямого контакту з народом. Так тому й бути.
З усім, здається, з горем і пивом навпіл розібралися. Залишилося одне слово — легітимний. І от з цим у мене з»являються деякі проблеми. Як ви уже почули, з моєї косо-кривої, вкраденої з теренів інтернету доповіді є два підходи до поняття легітимності. 

«Згідно з ліберально-демократичною позицією легітимною потрібно визнавати тільки ту владу, яка сформована в результаті демократичних процедур. Влада, встановлена насильницьким шляхом, не визнається легітимною. Згідно з позицією політичного реалізму легітимність влади полягає не стільки у законності й демократизмі її встановлення, скільки в її здатності оволодіти складною ситуацією в країні, підтримувати в суспільстві стабільність. А це означає, що встановлена незаконним шляхом, наприклад у результаті революції чи воєнного перевороту, влада внаслідок її ефективності з часом може бути визнана громадянами та світовим співтовариством правомірною, тобто стати легітимною. Й навпаки, встановлена демократичним шляхом державна влада з часом може втратити підтримку громадян, наприклад у разі проведення нею згубних для суспільства «реформ» чи тотальної корумпованості можновладців, і стати нелегітимною.»

Наш екс, ясно що освіченний політолог, впевнено і чітко займає ліберально-демократичну. Світило демократії, приклад народного волевиялення, європейска якість і українська принциповість — ось такими були минулі вибори президента, які швидше за все і наштовхують його позицію. Але мабуть трохи неуважно читав, в кінці сказано, що встановлена псевдодемократичним шляхом влада може бути відкинута, як сорочка перед двуспальним ліжком, у якому друге місце уже зайняте. (Зайняв свій пост нелегітимним шляхом.)

Бачите, яка ситуація виходить, з точки зору «того, кого потрібно упіймати » нелегітимний значить у нас во президента Турчинов на даний момент, через переворот він прийшов. 
Друга умова легітимності — прозорі бюрократи, з глибокими як який небудь кратер на Меркурії сумними очима, і пустою, як вчорашня пляшка вина, кишенею. От жодного такогго не бачив. Ставні, дебелі, з вічно п»яними очима, з дурнуватою безпорадно-безкомпромісно-безтурботную посмішкою, в костюмі від Вороніна і автомобілі від Меркель. Мабуть це від тотальної декорумповоності наших кервіників. 

Трохи легше на душі, все ж таки збрехав отой завгар, в своєму стилі, добре шо у Ростові тепер. 

Але є одне але, використаю назву програми Майкла Щура. Стабільності, цілісності, національної єдності, захисту, елементарної впевненості за своїх рідних, розуміння завтрашьного дня наші сучасні керівники мені не дарують. Так як і не дарують бажання їх підтримувати. Так як і не дарує ніхто в Україні,ні правий сектор, ні богословська, ні вітренко, на конгрес українських націоналістів.
Тому ті, хто вирішують в даний момент долю країни нехай згадають мою концепцію двуспального ліжка і сорочки. Для вас краще, щоб ліжко було пустим, і сорочка подовше знаходилась на мені. Чого не скажеш про мене.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Янукович,президент,нелегитимность нынешнего режима в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.