Who are you?

25 квітня 2013, 12:52
Власник сторінки
0
4391

Щодо ситуації на ТВі

Микола Княжицький – мій друг. Ми приятелюємо родинами, дружать  наші діти. У далекому 1996 році Княжицький відкрив для мене українське телебачення. Це були Інтерньюз, потім СТБ та перші українські новини «Вікна». Княжицький дав мені шанс зробити гарну телевізійну кар»єру. Для мене Микола – це завжди великий професіонал та один з кращих українських журналістів. Хоча, в наших людських і професійних стосунках були «різні» періоди – від складних до дружніх.

Політично ми зажди дивилися в одну сторону, однак наші політичні симпатії були різними. На жаль. Але – це життя. Княжицький завжди жорстко критикував Президента Ющенка. І в 2002 році, і в 2004 і під час усієї президентської каденції В.Ющенка. Так само жорстко Княжицький критикував і Юлію Тимошенко. Однак, це не завадило йому стати українським парламентарем від «Батьківщини».

Я вчилася у Княжицького здатності встояти на ногах під будь яким натиском – чи владної системи, чи політичних переслідувань. Я, навіть, не уявляю, яка навала може його повалити. Він, дійсно, має блискучі бійцівські якості. На війні він – Олександр Македонський. Інтелектуал, чудовий оратор – Микола якісно відрізняється серед українських колег, і сьогодні вже політиків. При цьому, моя внутрішня дискусія з Княжицьким безкінечна.

Для мене телеканал ТВі – це політичний канал опозиції, а не канал об»єктивних новин. Я знаю, Княжицький не погоджується зі мною. Але правда в тому, що ТВі так само працює відповідно до політичної доцільності на  боці опозиції, як інші медіа – на боці влади. Поза тим, правда і в тому, що ТВі – це канал Княжицького, за існування якого він боровся і зазнавав утисків.  І без головної програми каналу «Вечір з Миколою Княжицьким» - це вже не зовсім ТВі.

Сьогодні журналісти, яким Микола дав можливість відбутися в професії, яких ще вчора Микола вів за собою на мітинг щодо захисту ТВі, і де весь вони стояли на сцені за його спиною, зневажливо кидають йому в обличчя: Ви хто?  А чи в курсі ці молоді опозиційні хлопці та дівчата, що в організмі людини, окрім органів, є ще така річ, як – совість та мораль? Адже, без зусиль цього чоловіка, Миколи Княжицького, я не знаю - who are you?

Мені пригадалося, як в 2004 році журналісти ТСН (1+1) ставили подібне запитання О.Роднянському: ви хто? Тільки на тлі революційного Майдану вони виглядали героями, а насправді, були банальними зрадниками.

Поведінка журналістів ТВі щодо Миколи Княжицького нагадує мені історію зради Віктора Ющенка своїми соратниками. На сцені Майдану за спиною Ющенка стояли всі ті, хто потім його зрадить. Тільки тоді – це була українська драма, а сьогодні – це фарс у виконанні журналістського колективу ТВі.

Я не знаю, на якому боці юридична правда, і чий буде верх на ТВі.

Микола Княжицький – мій друг.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.