Ми сумуємо за Вами, «залізна леді» з великим і добрим серцем

09 квітня 2013, 09:55
Власник сторінки
Народний депутат України
0
1246

Загалом життєвий та політичний шлях цієї величної жінки важко описати на аркуші. Таке життя варто прожити.

День 8 квітня 2013 року увійде в історію, як дата смерті найвеличнішої жінки-політика світового масштабу – пішла з життя 71-ий прем’єр-міністр Великобританії Маргарет Тетчер. Історичність її життя визначається хоча б тим, що стиль її правління породив напрям політичного правління «тетчеризм», що вже є визначальним у долі цієї леді.

«Залізна леді», - так називали її за життя, так її називатимуть нині та через багато років пізніше. Політична кар’єра цієї жінки, котра перша в історії стала жінкою прем’єр-міністром у європейській державі, вражає. Незважаючи на її консервативні погляди вона зуміла провести такі реформи у економіці та соціальній сфері своєї країни, котрі стали взірцем для вивчення основ державного управління у вищих навчальних закладах. Кожне її рішення як політика світового масштабу було продиктоване виключно інтересами своїх людей та інтересами своєї Батьківщини. За це Маргарет Тетчер заслуговує не просто поваги від тих хто її знав чи мав честь з нею спілкуватися а поваги від усього світу.

Чи не найбільшим здобутком її бездоганної політичної діяльності я б назвав безкомпромісність у сповідуванні власної діяльності. Її впевненість та непохитність при ухваленні рішень стали запорукою чи не найбільшого звершення в історії людства – вона допомогла зруйнувати «імперію зла». Іншими словами Маргарет Тетчер доклала зусиль аби зруйнувати комунізм, масштаби якого у 80-х роках минулого століття набули загрозливих для всього людства масштабів.

Ще одним безумовним доказом величності «залізної леді» є неоднозначність сприйняття її політики самими британцями: одні хвалять, інші - навпаки засуджують. Але беззаперечним є той факт, Маргарет Тетчер готова була позбутися своєї посади добровільно заради блага свого народу, єдності та перспективи, що вона й зробила у листопаді 1990 року. 

Загалом життєвий та політичний шлях цієї величної жінки важко описати на аркуші. Таке життя варто прожити.


Ми сумуємо за Вами, «залізна леді» з великим і добрим серцем.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Тэтчер
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.