Таємне доручення Януковича – прибрати до рук землі України!

16 січня 2011, 20:01
Власник сторінки
Народний депутат, голова Підкомітету з протидії відмиванню брудних коштів. 2007-2012 - голова Комітету ВР з питань національно
0
5250

Прочитайте доручення Януковича – це документ надзвичайної важливості. Він запускає маховик розкрадання країни небаченого досі масштабу.

Цього доручення, офіційно виданого Януковичем, Ви не знайдете на офіційному сайті Президента України.

Воно не має грифу таємності, але чомусь утаємничене – від журналістів і суспільства.

Чому?

Тому що в дорученні Януковича йдеться про землю – найбільший і чи не єдиний, формально-юридично ще не розграбований, стратегічний ресурс України.

Про те, хто розпоряджатиметься землями і хто врешті-решт цей стратегічний ресурс прибере до рук.

Прочитайте доручення Януковича – це документ надзвичайної важливості.

Він запускає маховик розкрадання країни небаченого досі масштабу.

Бо йдеться про земельні ресурси вартістю у сотні мільярдів!

Зміст доручення Януковича простий, як табуретка, і зводиться до двох позицій:

1) усіма 100% земель України буде розпоряджатися сам Янукович, через призначених ним особисто голів державних адміністрацій;

2) усі землі України будуть прискорено розпродані, точніше – скуплені, вже до кінця поточного року. Ким скуплені? А хіба не зрозуміло?

Що означає пункт перший доручення Януковича щодо «передачі повноважень розпорядження землями в межах населених пунктів від органів місцевого самоврядування до відповідних органів виконавчої влади»?

Сьогодні ситуація така: під контролем обраної громадою місцевої влади перебуває лише 12% земель України – це земля в межах забудови населених пунктів; рештою 88% земель України розпоряджаються призначені Президентом голови адміністрацій.

Впроваджуючи європейський принцип повсюдності місцевого самоврядування, я зареєстрував законопроект №4182 від 10 березня 2009 року «Про територіальний устрій України». Ним передбачено передати під контроль місцевих громад усі 100% земель України (замість нинішніх 12%). Протягом двох років законопроект так і не був винесений на голосування. Бо хіба захоче Банкова втрачати контроль над багатомільярдними ресурсами?! Наголошу: контроль особистий, а не державний! Бо якби йшлося про дотримання місцевою владою земельного законодавства, то всі правоохоронні і судові важелі сьогодні в руках Президента, хіба ні?

Тепер зрозуміло, що означає пункт перший доручення Януковича? Позбавити органи місцевого самоврядування взагалі будь-яких повноважень, навіть щодо земель у межах забудови населених пунктів (отих 12%). Незалежно від того, які політичні сили і в якій пропорції обрано до місцевих Рад. Янукович хоче контролювати 100% земель України. Особисто!

Можна в партійній програмі ПР чи в різних президентських концепціях писати красиві слова про посилення місцевого самоврядування, про зміцнення його ресурсної бази, про децентралізацію влади і посилення повноважень регіонів, про європейські хартії місцевого самоврядування… А коли дійшло до можливості прихопити реальної земельки, тут приватно-корпоративні вуха й повилазили.

Що означає пункт другий доручення Януковича щодо невідкладної (термін – січень місяць) «розробки та подання до Адміністрації Президента України проекту Закону України «Про ринок землі»?

Тут ще простіше: землі України вирішили розпродати (читай – скупити) максимально швидко, вже до кінця поточного року. З випередженням на рік оприлюдненого у червні графіка «реформ Януковича».

Чому так поспішають? Можливо, не хочуть ризикувати, чекаючи 2012-го. Бо хтозна, які там будуть настрої у людей, рейтинги Януковича і взагалі – навіщо відкладати на завтра те, що можна прибрати до рук сьогодні? Причому не за дорого…

Я вже не раз висловлювався з цього приводу публічно: категорично проти впровадження в Україні купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення, доки не буде відновлено стабільності світової економіки і світових валют.

Коли провідні країни світу, рятуючи власні економіки від колапсу, щодня (!) друкують нічим не підкріплені долари, євро, фунти, рублі у мільярдних обсягах (буквально), продавати землю не можна!

Зрозуміймо, єдине, що має цінність на перспективу після завершення кризи – це матеріальні і людські ресурси, засоби виробництва і земля насамперед!

Продати сьогодні дорогоцінну землю за надруковані фантики з назвами відомих валют, які пахнуть свіжою фарбою, не мають під собою ресурсної основи і можуть бути девальвовані в будь-який момент – це самогубство, руйнівний удар по стратегічній перспективі, удар по майбутньому України!

Якщо Янукович цього не розуміє, то маємо йому пояснити.

І кожному з депутатів теж пояснити суть цього таємного доручення.

Бо без Ради скупити землі Януковичеві & Co не вдасться – потрібен Закон.

Ще є час відвернути прийняття хибного рішення, яке може позбавити країну перспективи.


Більше інформації на сайті www.grytsenko.com.ua

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.