Перевірка на діоксин – місія нездійсненна!

01 лютого 2011, 16:55
Власник сторінки
Голова Київської міської організації Партії Зелених України
0
3529

Санітарно-епідеміологічна служба обіцяє перевірити, чи є в продуктах, які ми купуємо, діоксин. Однак при вивченні питання, розумію, що це з царини фантастики.

Питання набуло надзвичайної актуальності після «діоксинового скандалу», який розгорнувся в Євросоюзі  через  отруєну діоксином німецьку сільгосппродукцію. В Україну її теж імпортують. Однак, у травні 2010-го   інформація була суперечлива: «в Україну завозять?»,  чи «українці експортують?»


Німці переконували, що діоксин в курячих яйцях, бо годували птицю отруєною  кукурудзою, завезеною з України. В січні 2011-го -  знову діоксиновий скандал і знову в ФРН. Там виявили канцероген у сільгосппродукції власного виробництва. Проте, тамтешні експерти й досі не з'ясували його походження.


Тим часом, наша Санепідслужба всіляко заспокоює: Україна перевірятиме  сільгосппродукцію на наявність діоксану, запевнив голова СЕС Сергій Риженко.


Постає питання - як? Наведу лише  кілька фактів, посилаючись на дані експертів:
- в Україні є лише один прилад, який може виявляти діоксин в харчах;
- вартість диво-апарату - 700 тисяч євро;
- визначається наявність токсину в харчах за дві години. Щоправда, до  аналізу підозрілий продукт готують цілий день;
- тестування одного зразка коштує вісім тисяч гривень.


Отже, як не сумно констатувати, обіцянки чиновників «перевірити»  продукти харчування - нездійсненні.  Вихід один: подбайте про себе самі.


Аби знизити ризик отруєння діоксином виконуйте прості рекомендації:  видаляйте  жир з м’яса, споживайте молочні продукти з низьким вмістом жиру -  це зменшить дію діоксину на організм. Ваш союзник -  збалансоване харчування, що  включає фрукти, овочі й злаки в належних кількостях. 

 Якщо є можливість, купуйте продукти в селі у родичів. Бо, на жаль, наслідки впливу цього канцерогену на організм людини  руйнівні: паталогічні зміни шкіри, зміни функції печінки, ушкодження імунної,  нервової, ендокринної, репродуктивної систем…  Всього навіть перераховувати не хочеться…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.